U Đuđevini će cvjetati izborni turizam

"Za Đuđevinu su čuli svi u državi, a sada planiramo da sa tim fenomenom upoznamo i strane turiste"
0 komentar(a)
Đuđevina, Foto: Dragana Šćepanović
Đuđevina, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.06.2014. 07:14h

Pored toga što će na odluku Opštinske izborne komisije (OIK) da raspiše izbore za u Đuđevini za subotu 28. juna, prigovor Državnoj izbornoj komisiji (DIK) uputiti iz koalicije "Evropsko lice Kolašina", ovog puta na originalan način reagovaće i jedno neformalno udruženje građana.

Grupa mladih, koji sebe opisuju kao "školovane, a bez posla i političke partije", najavila je da će na dan kada mještani donjomoračkog sela budu glasali po treći put od 25. maja, u Đuđevini napraviti "promotivno-turističko edukativnu manifestaciju na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od biračkog mjesta broj 27".

"Mi smo grupa od 20-ak mladih koji bezuslovno vole Kolašin, iako u rodnom gradu nijesmo još našli posao. No, to nas neće spriječiti da radimo na turističkoj promociji svake stope ove opštine, a ponajprije čuvene Đuđevine. S obzirom na to da su do sada za to selo čuli svi u državi, planiramo da sa tim fenomenom upoznamo i strane turiste. Zbog toga ćemo u subotu 28. juna, napraviti kamp u blizini biračkog mjesta, ali nikako bliže no što je zakonom dozvoljeno i s magistrale svraćati turiste u Donju Moraču", objašanjavaju mladići.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 23. jun

Bonus video: