UCG Đukanoviću: Bilo bi tehničke vlade da ima složne opozicije

"UCG je opet prinuđena da traži i zahtijeva od kolega iz opozicije da napuste farsični skupštinski odbor za pripremu novog zakonodavstva, jer je on po opoziciju samoubilački, a Đukanović ga i onako svojata i predstavlja njegovu aktivnost kao istorijski plan za demokratizaciju društva"
1011 pregleda 0 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) poručila je danas predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da bi bilo tehničke vlade da ima složne opozicije.

"Upravo je tehnička vlada vrhunski svenacionalni i državni interes", poručili su iz UCG reagujući na Đukanovićev intervju Glasu Amerike u kojem je on između ostalog kazao da u Crnoj Gori nema potrebe za prelaznom vladom.

"Iz demokratski naelektrisane atmosfere ispred sjedišta UN u Njujorku, Đukanović nam je poručio da nema potrebe za prelaznom vladom i da opozicija treba da vodi računa o nacionanalnom i državnom inetersu koliko god se borila za poziciju dva, pošto je kako kaže politička pozicija broj jedan rezervisana za aktuelnu vlast. Očigledno nije imao ni jednu spoljno političku poruku, niti koga više interesuje šta on misli o odnosima Istoka i Zapada, globalnom zagrijavanju ili čemu trećem. Tu poruku je međutim mogao da nam pošalje i iz Podgorice, jer bi bilo i jeftinije i pristojnije. Ovako, farsičan je taj njegov izlet zbog samo jedne izjave upućene opoziciji", navodi se u saopštenju UCG.

Oni su naveli i da je Đukanović dodao i kako nema primjera na svijetu da je neka vlast odustala od jedne četvrtine svog mandata zbog eksperimenta koji nije dobar.

"Predsjednik DPS-a i Crne Gore mora međutim znati da su građani Crne Gore odustali od jedne četvrtine vijeka i nešto više zbog eksperimenta koji nosi njegovo ime i njegov pečat. UCG je opet prinuđena da traži i zahtijeva od kolega iz opozicije da napuste farsični skupštinski odbor za pripremu novog zakonodavstva, jer je on po opoziciju samoubilački, a Đukanović ga i onako svojata i predstavlja njegovu aktivnost kao istorijski plan za demokratizaciju društva. Izađite iz odbora, ostavite DPS samu, napravimo po prvi put u istoriji Crne Gore makar tehničko jedinstvo opozicije i postavimo ultimatum - ili tehnička vlada da pripremi izbore, ili izbora neće biti, makar ne sa našim učešćem i blagoslovom za skoro trećinu vijeka korupcije i izbornih krađa", poručili su iz UCG.

Ta partije navodi i da treba reagovati sad, a ne kada bude kasno, kada DPS prihvati sve izuzev tehničke vlade.

"Treba reagovati sad, a ne nikad. Pozivamo istovremeno kolege iz odbora da predstave svoj plan ako im je ovaj naš na kojemu insistiramo duže od godinu dana radikalan ili neprihvatljiv. Kažite nam šta treba da se radi i treba li ova vlada da sprovede izbore. Ova koja bi obesmislila Bibliju, a ne inovirane zakonske tekstove. Kažite nam jeste li spremni da platite račun koji ispostavlja Đukanovićev DPS. Hoćemo li da budemo ukras i još jedan štrik u navodno evropskoj agendi vladajuće stranke. Hoćemo li zaista da se borimo za trenutno upražnjeno drugo mjesto ili da konačno trčimo pobjedničku trku. Kažite nam sad, jer će sjutra već biti kasno", zaključuje se u saopštenju UCG.

Bonus video: