UCG: Pamtićemo Vučinića kao beskompromisnog vođu zaboravljenih i obespravljenih ljudi

"Način na koji je Janko živio, srčanost s kojom je nastupao u minulim decenijama, žar s kojim je branio najugroženije u Crnoj Gori, iskrenost i odanost idejama pravde i slobode, potrošile su Jankov život do kraja"
3969 pregleda 2 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Filip Roganović
Janko Vučinić, Foto: Filip Roganović

Ujedinjena Crna Gora iskreno žali svog prijatelja Janka Vučinića. Vijest da je iznenada umro donijela nam je nevjericu i nadu da je u pitanju neprovjerena vijest, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

"Ipak, surovost realnosti je potvrđena. Način na koji je Janko živio, srčanost s kojom je nastupao u minulim decenijama, žar s kojim je branio najugroženije u Crnoj Gori, iskrenost i odanost idejama pravde i slobode, potrošile su Jankov život do kraja. Za sve nas ovo je bilo iznenada, ali već danas možemo zaključiti da je živio mnogo duže i brže od godina koje smo mu brojali", saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Dodaju da su Vučinić i njegova Radnička partija bili i ostali pouzdani saveznici Ujedinjene u borbi za poštenije, demokratsko i slobodno društvo.

"Naš savez "Da svako ima", ovjekovječen i Jankovim potpisom 1. maja u Bijelom Polju, pretrpio je nenadoknadiv gubitak Jankovom smrću. Ujedinjena Crna Gora spušta danas svoju zastavu na pola koplja žaleći čovjeka, prijatelja, borca, slobodara, kolegu i druga. Pamtićemo Janka Vučinića kao iskrenog saveznika i beskompromisnog vođu zaboravljenih i obespravljenih ljudi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: