Ugljanin: Srbija i Crna Gora izgubile kredibilitet da vladaju Sandžakom

"Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rješavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka", saopšteno je danas iz SDA Sandžaka
4101 pregleda 22 komentar(a)
Ugljanin, Foto: Betaphoto
Ugljanin, Foto: Betaphoto

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da su Srbija i Crna Gora izgubile kredibilitet da dalje vladaju Sandžakom, kao i da raspisuju i održavaju izbore na tom prostoru, dok ne riješe njegov status.

On je na skupu te partije "Sandžak naša kuća" u Novom Pazaru pozvao Evropsku uniju, Savjet Evrope, OEBS i druge međunarodne organizacije da organizuju medjunarodnu konferenciju, kako bi se riješio status Sandžaka.

"Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rješavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka", saopšteno je danas iz SDA Sandžaka.

U saopštenju se navodi da je Ugljanin na skupu pozvao sve građane Sandžaka da podrže borbu te partije i da se zajedno izbore za "slobodu i prava svog naroda".

Bonus video: