Ujedinjena: Cijela zavrzlama oko Odbora smišljena da opoziciji nanese štetu

"Ostajemo pri stavu da je jedini način da se opozicija izbori za fer predizborne uslove i poštene izbore; napuštanje Odbora od strane opozicije i NVO predstavnika, čime bi se napravio pritisak na DPS. Bez prelazne Vlade nema izbora u Crnoj Gori"
2469 pregleda 8 komentar(a)
Goran Radonjić i Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Radonjić i Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić

Poslanici Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović i Goran Radonjić, danas su izdvojili mišljenje i nisu glasali za odluku Posebnog kluba poslanika smatrajući da ne treba tražiti mjesto u Odboru, saopšteno je iz ove partije.

"UCG je očekivala ovakav ishod dogovora, pa smo smatrali besmislenim i bespotrebnim ulaziti predlogom u zakulisne dogovore DPS-a i dijela opozicije. Ostajemo pri stavu da je jedini način da se opozicija izbori za fer predizborne uslove i poštene izbore; napuštanje Odbora od strane opozicije i NVO predstavnika, čime bi se napravio pritisak na DPS. Bez prelazne Vlade nema izbora u Crnoj Gori. U suprotnom, opozicija mora ostati pri onome što je obećala, a to je bojkot izbora koje bi vlast pokušala da održi sa sadašnjim mehanizmima zloupotreba. Ovaj naš stav je poznat crnogorskoj javnosti, jer smo ga prvi usamljeno zastupali cijelu godinu. Većina opozicije danas počinje da ide našim pravcem shvatajući da je jedini ispravan", saopštila je Ujedinjena Crna Gora.

Oni još jednom pozivaju sve opozicione subjekte da napuste rad odbora, "jer je tek danas očiglednije koliko je cijela zavrzlama oko Odbora smišljena da opoziciji nanese štetu."

Bonus video: