Uljarević: Krajnje zabrinjavajuće poruke na predstavljanju "non paper-a"

Uljarević je poručila da smo dobili naznaku onog vala na kojem je svojevremeno Slobodan Milošević mislio da može plivati, a u kojem se "na kraju utopio i veliku štetu svojoj državi nanio", umjesto da imamo novi pristup koji počinje priznanjem problema
2060 pregleda 0 komentar(a)
Uljarević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Uljarević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Neke od poruka koje smo čuli, prilikom predstavljanja Nezvaničnog dokumenta #EK o stanju u poglavljima 23 i 24 od stane vlasti, su krajnje zabrinjavajuće.

Ona je na fejsbuku poručila da smo dobili naznaku onog vala na kojem je svojevremeno Slobodan Milošević mislio da može plivati, a u kojem se "na kraju utopio i veliku štetu svojoj državi nanio", umjesto da imamo novi pristup koji počinje priznanjem problema.

"Treba se izgleda podsjetiti da ovakvi dokumenti nastaju u dužem vremenskom periodu i da imaju mnogo ekspertskih i političkih čitanja, pa ni ocjene i konstatacije u njima nijesu nešto što je tek tako zalutalo.

Daliborka Uljarević, objava
Objava Uljarević(Foto: Screenshot)

Zato bi produktivnije bilo zasukati rukave i napraviti plan kako da se te zamjerke što prije otklone i na tome posvećeno raditi nego planirati kako da se pred EK odbrani neobranjivo.

Izvještaj EK, koji je i mnogo značajniji dokument, stiže na proljeće a problemi neće nastati ubjeđivanjem da ne postoje", napisala je Uljarević.

Bonus video: