UP osuđuje objavljivanje fotografija policajaca na protestu Žena DF-a

Radi se o časnim državnim službenicima, porodičnim ljudima i građanima ove države koji u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka štite sve građane Crne Gore"
62 komentar(a)
žene DF, protest, Foto: Boris Pejović
žene DF, protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.10.2015. 17:25h

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova osuđuje čin predstavnica žena Demokratskog fronta u kojem su tokom performansa ispred objekta Skupštine nosile i u javnosti isticale postere i transparente sa fotografijama policijskih starješina i službenika, uz komentar „Sramota me“, „Oni su batinali narod“ i sličnim komentarima.

"Smatramo da je krajnje nekorektno na takav način etiketirati policijske službenike koji časno i odgovorno obavljaju poslove i zadatke i koji su, zajedno sa ostalim kolegama, prethodnih dana uložili maksimalne napore kako bi se u Podgorici tokom javnih okupljanja održao stabilan javni red i mir", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Smatraju da je ovaj čin je nekorektan i nepošten prema ovim policijskim službenicima.

"Radi se o časnim državnim službenicima, porodičnim ljudima i građanima ove države koji u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka štite sve građane Crne Gore. Tim prije jer se među policijskim starješinama i službenicima čije su fotografije predstavnice žena DF isticale, uz uvrjedljive i netačne komentare, nalaze i starješine koje su ispred objekta Skupštine, 18. oktobra, pružile prvu pomoć i spasile život Z.M, učesniku javnog okupljanja u organizaciji DF, kada je pogođen u glavu kamenicom koja je bačena iz mase i koja je bila namijenjena policijskim službenicima", zaključuje se.

Bonus video: