Uprava za imovinu: Nije tačno da "Crnogorka” ne plaća vodu i struju od 1994.

"Vlada Crne Gore je preuzela Vilu u Užičkoj br. 1 neopremljenu i od zaključenja ugovora snosi troškove njenog opremanja i održavanja"
5 komentar(a)
vila Crnogorka, Foto: Rts.rs
vila Crnogorka, Foto: Rts.rs
Ažurirano: 28.06.2013. 13:38h

Direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović reagovao je na navode advokatice princeze Jelisavete Karađorđević, Dušanke Subotić-Homen iznesene u tekstu “Crnogorka” ne plaća vodu i struju od 1994. godine?.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Tačni su navodi da Crna Gora koristi objekat u Užičkoj br. 1 u Beogradu od 1994.godine, po punom pravnom osnovu, odnosno zaključenom ugovoru između tadašnjeg predsjednika Savezne Vlade Radoja Kontića i tadašnjeg i sadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Vlada Crne Gore je za Vilu u Uzičkoj br. 1 ustupila objekat u Užičkoj br. 20.

Vlada Crne Gore je preuzela Vilu u Užičkoj br. 1 neopremljenu i od zaključenja ugovora snosi troškove njenog opremanja i održavanja.

Netačni su navodi da Crna Gora ne plaća od 1994. godine ni struju, niti bilo kakve komunalne obaveze, tj. da besplatno koristi objekat, kako to u tekstu navodi advokatica Dušanka Subotić –Homen.

Dok je funkcionisao platni promet izmedju Crne Gore i Srbije do 2006. godine, Uprava je izmirivala obaveze po osnovu ispostavljenih faktura javnih preduzeća za struju, vodu i ostale komunalne obaveze direktno na njihove žiro račune.

Nakon 2006. godine Uprava je sredstva usmjeravala preko poslovnih banaka Ambasadi Crne Gore u Beogradu, koja je prispjele obaveze uredno izmirivala. Sve obaveze izmirene su zaključno sa posljednjom dobijenom fakturom, odnosno 31. martom 2013. godine.

Bonus video: