URA: Ako cijela opozicija bude bojkotovala izbore u Nikšiću i mi ćemo

Rade Milošević iz Građanskog porketa URA kazao je da slogan „Potonja je ura, za Nikšić u stručne ruke“ nije slučajno odabran, jer će u prvoj fazi kampanje upoznati građane sa, kako je rekao, neuspješnim radom vlasti na čelu sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem
89 pregleda 8 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 22.12.2016. 13:36h

Građanski pokret URA počeo je danas u Nikšiću kampanju za lokalne izbore u tom gradu na koje će, kako su poručili, ukoliko ne bude bojkota cjelokupne opozicije, najvjerovatnije izaći samostalno.

Izbori u Nikšiću biće održani u martu naredne godine.

Rade Milošević iz Građanskog porketa URA kazao je da slogan „Potonja je ura, za Nikšić u stručne ruke“ nije slučajno odabran, jer će u prvoj fazi kampanje upoznati građane sa, kako je rekao, neuspješnim radom vlasti na čelu sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem.

On je saopštio da će URA, ukoliko cjelokupna opozicija donese odluku da bojkotuje lokalne izbore u Nikšiću, takođe bojkotovati te izbore.

„Kada je u pitanju nastup naš na ovim izborima mi se spremamo za samostalan nastup i najrealnija je opcija da idemo sami na izbore, međutim, ostavljamo otvorene opcije za eventualne koalicije sa strankama koje su nam programski bliske“, kazao je Milošević ispored dvorca kralja Nikole.

On je, upitan šta podrazumijeva pod srodnim opozicionim partijama, rekao da ne može praviti predizbornu koaliciju sa partijama koje im programski nijesu bliske.

„To znači da sa Demokratskim frontom nećemo ići u predizbornu koaliciju, što ne znači da nećemo sarađivati po nekim drugim pitanjima. I druga stvar, ukoliko dođe do promjene vlasti mi ćemo se veoma brzo dogovoriti. Tako da scenario kotorski i budvanski nije u opticaju“, kazao je Milošević.

On je poručio da URA ni u Kotoru ni u Budvi nije kočnica za dogovor.

„Ukoliko se, ne daj bože, desi da se opozicija ne dogovori u Kotoru i Budvi, lično ću se zalagati za bojkot izbora, jer već dolazimo do političke krize i o tome ćemo se naknadno oglasiti“, kazao je Milošević.

Tatjana Bečanović kazala je da ako bude učešća opozicije na predstojećim lokalnim izborima, i URA najavljuje svoje učešće.

„Da li treba nešto govoriti o gradu pod Trebjesom više nego što se može vidjeti iz ovoga što je iza nas – ovo je najsvetije mjesto u gradu Nikšiću, zato smo vas i pozvali ovdje da vidimo kako lokalna vlast vodi računa o našim svetinjama. Jasno vam je u kakvom je stanju dvorac kralja Nikole – to je osloboditelj grada, ali evo kako se mi odnosimo prema svojoj istoriji i prema svojim svetinjama“, kazala je ona.

Prema riječima Bečanović, Nkšićani će imati veoma težak zadatak, a to je da se izbore sa vlašću koja je toliko duboko pustila svoje korijene da je vrlo teško čak i ljudima objasniti da im je teško.

„Mi smo osmislili kampanju na priči da nudimo stručnjake za probleme koje mi imamo. Zaista je potreban čitav niz stručnjaka da bi se oni mogli popravljati i da bi se oni mogli rješavati“, kazala je ona.

Bečanović se, kako je rekla, nada da će građani Nikšića imati snage da u martu smijene ovu upravu.

„Oni su već jednom to i učinili, šta je sve pratilo i šta se sve dešavalo nakon toga i to znamo, a to su specifične spletke političke koje su u Crnoj Gori moguće. Sledeća godina, nadam se, počeće nam mnogo bolje nego što je ova i nadam se i da će se završiti pobjedom opozicije u gradu pod Trebjesom“, dodala je ona.

Kako je rekla, nesporno je da treba mnogo toga popravljati.

„Ono što će DPS stalno isticati jeste kako je zakrpio ulice, kako nas je usrećio i tako dalje. Samo kažem građanima Nikšića – čuvajte se njihovog asfalta, mnogo više hvata nego što su ulice tako da definitivno ne bi trebalo da razmišljamo o nekim interesima uskim i kratkoročnim, nego bi trebalo malo duže da razmišljamo o svom gradu“, poručila je Bečanović.

Nikšić je, kako je kazala, bio jedan od najmoćnijih gradova u bivšoj Jugoslaviji.

„Sada niti ima industrije, niti ima perspektive za mlade ljude. To je nešto što mi nudimo u sledećem svom koraku, neka rješenja a naravno da će nam za sve to biti potrebna pomoć građana Nikšića“, navela je Bečanović.

Bonus video: