URA Budva: Prijave i protesti ako Marković ne preuzme odgovornost za Miločerski park

“Nama iz URE je već odavno jasno, i na to smo ukazivali, da fingirani gubitak od 77 miliona eura koji iz godine u godinu prikazuje firma “Adriatic properties” je isključivo u svrhu da bi firma opravdala projekat izgradnje stanova za tržiste u Miločerskom parku”, pojašnjava Rađenović
2308 pregleda 0 komentar(a)
Rađenovi, Foto: URA
Rađenovi, Foto: URA

Ukoliko izostane reakcija od strane Vlade Crne Gore i njenog predsjednika Duška Markovića, zbog nelegalne gradnje i sječe stabala u Miločerskom parku od strane “Adriatic properties” budvanska URA će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera i svh odgovornih lica u ovom slučaju, saopštio je danas Blažo Rađenović, član Predsjedništva URA i član budvanskog odbora ove stranke.

“Ako se nadležni u državnoj vlasti ogluše od zahtjeva građana iskazanih na građanskom protestu mi ćemo podnijeti krivične prijave protiv svih odgovornih lica. Nećemo dozvoliti da Vlada uništava jedini preostali zeleni Kutak budvanske rivijere”, poručio je Rađenović.

On objašnjava da je firma “Adriatik properties” uzela u zakup ne i u vlasništvo kompleks Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu, podnijela zahtjev prema Opštini Budva za obračun i naplatu komunalija, koji je jedan od neophodnih akata za izdavanje rješenja o prijavi gradnje.

“Taj zahtjev je odbijen od strane Opštine Budva i firma “Adriatic properties”, nema pravo da počne sa izvođenjem radova i to iz dva osnovna razloga. Prvi je to što se od Upravnog suda čekao odgovor na zahtjev da Opština Budva bude stranka u postupku, a drugi je Deklaracija o zaštiti Miločerskog parka koju su potpisali svi odbornici u SO Budva, dakle i pozicije i opozicije”, napominje Rađenović.

Rađenović ističe i da shodno zakonu o izgradnji, Vlada može zaključkom odobriti izvođenje pripremnih radova za turističke komplekse sa 5 i više zvjezdica što, kako kaže, ovdje nije slučaj jer iz projekta izgradnje se jasno vidi da će ovaj kompleks u jednom dijelu imati stanove za prodaju.

“Nama iz URE je već odavno jasno, i na to smo ukazivali, da fingirani gubitak od 77 miliona eura koji iz godine u godinu prikazuje firma “Adriatic properties” je isključivo u svrhu da bi firma opravdala projekat izgradnje stanova za tržiste u Miločerskom parku”, pojašnjava Rađenović.

Kategoričan je da ovakav scenario zajedno sa građanima neće dozvoliti i da će se boriti za očuvanje jedinog preostalog zelenog pojasa na budvanskoj rivijeri.

“Stabla borova, čempresa i drugih drveća koje su dželati do sad posjekli nisu stabla niti jedne političke partije već stabla svih građana Crne Gore i pripadaju samo njima. Mi ćemo pored krivičnih prijava koje planiramo da podnesemo ukoliko ne stopiraju dalju devastaciju Miločerskog parka nastaviti okupljanja i proteste sve dok ne zaustavimo ovaj zločin u prirodi. U krajnjem ćemo blokirati saobraćaj sa obje strane ulaska u Miločerski park”, poručuje Rađenović.

On je medijima jutros dostavio i novi video material u kojem se vidi da su radovi u Miločerskom parku u toku i da su pod plaštom ugašene rasvjete kriminalci iz Adriatic properties i Vlade Crne Gore nastavili dalju sječu stabala u tom parku.

Bonus video: