URA: Đukanoviću idi, građani će braniti Crnu Goru

“Prisvajanje svih resursa i prirodnih bogatstava od strane grupice oligarha, kao i produbljivanje društvenih podjela uz pomoć desničarskih opozicionih partija koje nikada nisu prihvatile nezavisnost Crne Gore, naše društvo drži zarobljenim i vječno zavisnim, ali i podložnim destabilizaciji kada god to zatreba jednoj ili drugoj strani”
6456 pregleda 12 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Država Crna Gora se najbolje može braniti razvojem pravednosti, vladavine prava, visokim životnim standardom i afirmacijom socijalne kohezije među svim strukturama koje u njoj žive a takva politika garant je prosperiteta Crne Gore i suštinske afirmacije nacionalnog identiteta, zasnovanog na nezavisnim institucijama i državi kao pouzdanom servisu svih građana, koji će biti prihvatljiv svima, to su saopštili iz Građanskog pokreta URA kao reagovanje na jučerašnji intervju predsjednika države Mila Đukanovića.

Oni ističu da navedeni sistem aktuelna vlast nikada nije razvijala, već su se isključivo, kako kažu u pokretu URA, vodili logikom korišćenja države kao poligona za sopstvene biznise.

“Prisvajanje svih resursa i prirodnih bogatstava od strane grupice oligarha, kao i produbljivanje društvenih podjela uz pomoć desničarskih opozicionih partija koje nikada nisu prihvatile nezavisnost Crne Gore, naše društvo drži zarobljenim i vječno zavisnim, ali i podložnim destabilizaciji kada god to zatreba jednoj ili drugoj strani”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

U tom pokretu su istakli da se evropska budućnost Crne Gore ne smije dovoditi u pitanje, a da samo "slobodna država nezavisnih institucija može biti garant takve, svijetle i prosperitetne evropske budućnosti".

“URA će uvijek braniti ustavna prava svih građana Crne Gore, ali nikada neće braniti interese kriminalnih struktura na vlasti, niti afirmisati njihove nametnute identitetske matrice. To znači da ovakva vlast, koju personifikuje Đukanović - slobodno može da ide, zajedno sa svim šovinistima koje on godinama proizvodi i hrani, a sa kojima kontaminira naše društvo. Crnu Goru ima ko da brani", ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća da se Đukanović sinoć u intervjuu "poslije 30 godina "sjetio" Crne Gore i njenih građana, kada je postao svjestan da je ostao sam, a da su - slobodni građani na drugoj strani".

"Čovjek je jednostavno ušao u posljednju fazu paranoje, pa sa svoje TV Bastilje prijeti, upozorava i panično kune sve one saradnike koji ne žele da brane njegov kriminal i nezakonito stečene milijarde. Istu fazu prošle su i sve autokrate njegovog kova, kada konačno shvate da su sami i da niko - do njih samih i najzavisnijih poltrona, nije spreman da "izgori" braneći njegove afere", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: