URA: Grbovićev sin radi u opštini Nikšić, prvih mjeseci se nije pojavljivao na poslu, a primao zaradu?

"URA ispituje podatke za još djece istaknutih aktivista DPS-a koji su na platnom spisku opštine a koji se ne pojavljuju na radnim mjestima", kazao je između ostalog Goran Šućur, član opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Nikšić
282 pregleda 38 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.03.2017. 11:18h

Po našim saznanjima nejaki predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović vođen bahatošću i pohlepom je prije nekoliko mjeseci svog sina zaposlio u Agenciju za projektovanje i planiranje koja je jedna od opštinskih institucija, saopštio je danas Goran Šućur, član opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Nikšić.

"Ukoliko je ovaj podatak tačan to je zaista skandal koji građani Nikšića treba da kazne. U situaciji kada je navjeća nezaposlenost u posljednjih 10 godina, izgleda da je najbitnije da Grbović zaposli svog sina i to ni manje ni više nego u opštini na čijem je čelu. Naša saznanja su takva da sin Veselina Grbovića već tri mjeseca radi u opštini, ali da se prvih mjeseci nije pojavljivao na poslu, a uredno je primao zaradu. Međutim, kada je Grbović saznao da URA ispituje taj slučaj, njegov sin je počeo da se pojavljuje na radno mjesto u Agenciji za projektovanje i planiranje gdje uči zanat", istakao je Šućur..

On je dodao da Grbovićev sin nije usamljen slučaj.

"URA ispituje podatke za još djece istaknutih aktivista DPS-a koji su na platnom spisku opštine a koji se ne pojavljuju na radnim mjestima. Takođe je bitno da napomenemo da je Grbović angažovao i dobar dio ljudi koji su radili u Rudniku Boksita, a koji su u penziji i koji rade za opštinu po ugovoru o djelu, sto je takođe jedan bezobrazluk, jer ako imamo preko 2.000 Nikšićana koji nemaju posla, onda treba da zapošljavamo ljude sa biroa, a ne penzionere. Ništa ne čudi od Grbovića, koji čak ni ne živi u Nikšiću, već u Podgorici, a obavlja funkciju prvog čovjeka grada", kazao je Šućur.

Šućur je kazao i da je URA u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama zatražila od opštine podatke koji bi rasvjetlili ovaj slučaj.

"Međutim i nakon 30 dana još uvijek nema odgovora", zaključio je Šućur.

Bonus video: