URA: Husović i DPS pritiscima raseljavaju Rožajce

Član Centralnog odbora GP URA u Rožajama je istakao da će URA uprkos svim ucjenama i zastrašivanjima u tom gradu nastaviti sa konstruktivnim kritikama, a time i interese građana stavljati na prvom mjestu.
0 komentar(a)
Rožaje, Foto: GP URA
Rožaje, Foto: GP URA
Ažurirano: 24.02.2018. 11:04h

Nakon saopštenja kojima je odbor Građanskog odbora URA Rožaje kritikovao lokalnu vlast i predstavnike vječitih funkcionera BS-a (a u osnovi DPS-a), sada se pokušava ugasiti glas razuma, pravde i demokratije koji dolaze od građana Rožaja koji žele bolju i pravedniju vlast, kazao je Hajruš Kalač, član Centralnog odbora Građanskog pokreta URA iz tog grada.

„Poznato je da svi oni koji dignu glas ili ukažu na dugogodišnju nepravdu budu kontaktirani, ponuđeni određenim poslovima, prehrambenim artiklima i nekim drugim vidom pomoći a zauzvrat trebaju da prećute goruće probleme u gradu i državi. Poslije odbijanja ovakvih vrsta ucjena slijedi diskriminacija po političkoj osnovi i zastrašivanja da će se ukinuti socijalna primanja“, kazao je Kalač.

On je istakao da će URA uprkos svim ucjenama i zastrašivanjima u tom gradu nastaviti sa konstruktivnim kritikama, a time i interese građana stavljati na prvom mjestu.

„Poslije glasanja za ukidanje Zakona o naknadama majkama a za koji su u predizbornom periodu obećavali da nikada neće biti ukinut, Bošnjačka stranka je potpuno dokazala da je samo ispostava DPS-a koja ni najmanje ne brine o bošnjačkom narodu, već isključivo o svojim interesima. O pogubnosti politike Rafeta Husovića i njegove interesne grupe govori podatak da se iz Rožaja u proteklim godinama iseli po nekoliko hiljada ljudi godišnje“, tvrdi Kalač.

On je pozvao građane Rožaja i Crne Gore da dignu svoj glas, uprkos didkriminacijama po političkoj osnovi, zastrašivanjima i ucjenama.

„Budite mudri u ovim prevrtljivim vremenima kad enormno bogati pojedinci nastoje još više sebe obogatiti, dignite svoj glas i tražite svoja prava. Jer oni koji se predstavljaju kao vaši predstavnici debelo su se obogatilili na vaš račun i ne zaboravite da ih na izborima kaznite i tako pošaljete u političku prošlost“, zaključio je Kalač.

Bonus video: