URA i Demokrate upoznali predstavnike EP sa detaljima Plana izbornih reformi

Bečić je rekao da su Demokrate i URA učinile sve što je bilo do njih i u formalnoj ravni, da rad parlamentarnog "ad hoc" odbora, koji bi se bavio pitanjima koja su definisana Planom počne što prije sa radom
85 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate, URA, Foto: Demokrate
Demokrate, URA, Foto: Demokrate
Ažurirano: 16.07.2018. 18:13h

Predsjednici Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, upoznali su danas delegaciju Evropskog parlamenta (EP) sa detaljima Plana izbornih reformi, koji, kako su ocijenili, predstavlja putokaz za prevazilaženje složenog, institucionalnog i političkog stanja u Crnoj Gori.

Bečić i Abazović sastali su se danas u sjedištu Delegacije EU u Podgorici sa delegacijom EP, koju je predvodio kopredsjedavajući Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i Evropske unije (POSP), Petar Kurumbašev.

Bečić je kazao da su Plan izbornih i drugih reformi snažno podržali komesar Johanes Han, visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost, Federika Mogerini, Delegacija EU u Podgorici i evropske institucije u Podgorici i Briselu.

“Bečić je kazao da Demokrate i URA, za razliku od crnogorskog predsjednika, MilaĐukanovića, koji šalje evroskeptične poruke i osjeća veliki strah od finiša evropskog puta, smatraju da je implementacija Plana u cilju i interesu svih činilaca društva koji žele dobro Crnoj Gori i evropskim integracijama”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Bečić je rekao da su Demokrate i URA učinile sve što je bilo do njih i u formalnoj ravni, da rad parlamentarnog "ad hoc" odbora, koji bi se bavio pitanjima koja su definisana Planom počne što prije sa radom.

Abazović je kazao da je optimističan povodom realizacije Plana, dodajući da on treba da zaživi u "ad hoc" parlamentarnom tijelu, uskoro, ukoliko ne bude većih opstrukcija.

On je rekao da posebnu važnost ima činjenica da je EU konačno prepoznala da u Crnoj Gori postoji jasna, proevropska, građanska alternativa vlastima.

“Traženje novog partnera, odnosno nekoga ko može da ispunjava evropsku agendu, jeste nasušna potreba ovoga društva”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da je situacija jasna i da se Crna Gora nalazi pred izborom između dva puta.

“To su put evropske perspektive, evropskih mogućnosti, visokog životnog standarda i put daljeg urušavanja svih institucija sistema, tjeranja čitavog sistema u potpunu privatizaciju, u potpunu kontrolu od grupice ljudi ili jednog čovjeka”, zaključio je Abazović.

Bonus video: