URA najoštrije osuđuje nasilje nad porodicom Tomkić: Od institucija slušamo bajke o građanskom društvu

"Moramo biti odlučni u promociji univerzalnih vrijednosti i težiti za afirmacijom građanskih sloboda. Zato zahtijevamo odlučnu akciju policije, ali i svih ostalih subjekata društvenog života", istakao je Labudović
1260 pregleda 1 komentar(a)
Labudović, Foto: Građanski pokret URA
Labudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 30.03.2019. 09:36h

Građanski pokret URA najoštrije osuđuje nasilje nad porodicom Tomkić iz Berana i uništavanje njihove privatne imovine, te poziva nadležne da hitno i bez odlaganja privedu pravdi počinioce koji podrijevaju koncept građanske države, saopštio je danas Dragan Labudović, ćlan Glavnog odbora te partije. "Tužni smo zbog dešavanja vezana ga porodicu Tomkić. Sve ove godine od institucija sistema slušamo bajke o građanskom društvu i jačanju međunacioninih veza. Sada vidimo da su to smo isprazne fraze koje zaslužuju osudu podjednako kao i nemili događaji posljednjih dana. Moramo biti odlučni u promociji univerzalnih vrijednosti i težiti za afirmacijom građanskih sloboda. Zato zahtijevamo odlučnu akciju policije, ali i svih ostalih subjekata društvenog života", istakao je Labudović. On je dodao da Berane i Crna Gora ovo ne zaslužuju.

"URA poziva na mir, suživot, toleranciju i saradnju. To je država koju želimo i za koju se vrijedi boriti. Sigurnost građana bez obzira na nacioanlnu, vjersku ili političku pripadnost mora biti zagarantovana", zaključio je Labudović.

Privatna radnja Tomkića zapaljena je u noći između srijede i četvrtka, samo desetak dana nakon što je Igor Tomkić brutalno pretučen u toj radnji.

Dvojici mladića iz naselja Dolac Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen je pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Bonus video: