URA Nikšić: Zarad interesa svojih partijskih partnera Grbović bi da otme pijacu od građana

"Lokaciju gdje se nalazi pijaca rukovodioci Opštine planiraju da izmjeste i ostave preko 40 zakupaca bez svojih tezgi a kojima je ovo jedini izvor prihoda dok su većina njih samohrane majke"
3408 pregleda 4 komentar(a)
Pijaca Nikšić, Foto: GP URA
Pijaca Nikšić, Foto: GP URA

Da vlast u Nikšiću radi u interesu pojedinaca, a ne u korist građana, ukazuje i poslednja najava, da će se pijaca koja je simbol grada izmjestiti sa postojeće lokacije u mizernih 200 kvadrata, a sve radi pravljenja parkinga obližnjem tržnom centru u vlasništvu bliskih rođaka visokih funkcionera DPS-a, ocijenio je danas Goran Šućur, potpredsjednik odbora u tom gradu.

Kaže da lokaciju gdje se nalazi pijaca rukovodioci Opštine planiraju da izmjeste i ostave preko 40 zakupaca bez svojih tezgi a kojima je ovo jedini izvor prihoda dok su većina njih samohrane majke.

“Osim stalnih zakupaca, u proljeće u periodu od dva-tri mjeseca nalazi se preko 20 štandova za prodaju sezonskih poljoprivednih prozvoda. Imajući u vidu da je lokalna samouprava prodala dio zemljišta koji se nalazi na južnoj strani pijace invenstitoru za izgradnju tržnog centra, a da ima u planu i izgradnju parking mjesta za potrebe navedenog objekta, u cilju zaštite svojih interesa, zakupci pijačnih tezgi podnijeli su zahtjev Opštini Nikšić kako bi spriječili premještanje pijace sa postojećeg lokaliteta. Još uvijek nijesu dobili odgovor od nadležnih organa. U neformalnom razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave dobili su odgovor da će Skupština opštine u oktobru raspravljati o ovoj temi”, pojašnjava Šućur.

On kaže da je očigledno prvi čovjek Opštine Nikšić umislio da je imovina Opštine njegova privatna svojina i da sa njom može da raspolaže kako hoće i da svojim poslovnim partnerima pravi parking mjesta bez saglasnosti zakupaca pijačnih tezgi i građana.

“Očigledno je i zaboravio da je rekonstrukcija zelene pijace realizovana kao rezultat saradnje između američkog naroda i Opštine Nikšić u okviru programa "Revitalizacija zajednica kroz demokratsko djelovanje-ekonomski program" u koju je uloženo oko 330.000 eura, a da danas posle tolikog ulaganja planira da napravi parking”, ukazuje Šućur.

Na kraju, poručuje predsjedniku Opštine Nikšić da, kako kaže, odustane od svoji suludih planova, jer je interes svih građana drugačiji od njegovog privatnog i partijsko-rođačkog.

“A parking mjesta za svoje tržne centre nek traži na drugom mjestu”, poručuje na kraju potpredsjednik odbora u Nikšiću.

Bonus video: