URA: Od Vlade građanima kordoni policije, kriminalcima topla dobrodošlica

„U pitanju je skandal najveće razmjere, jer u zvaničnu posjetu crnogorskim institucijama dolazi ozloglašeni vođa kriminalne organizacije u Turskoj, koji se u toj zemlji tereti za niz krivičnih djela"
2942 pregleda 3 komentar(a)
Peker ulazi u Vladu Crne Gore, Foto: Printscreen
Peker ulazi u Vladu Crne Gore, Foto: Printscreen

Aktuelna Vlada Crne Gore treba da promijeni naziv u „sigurna kriminalna kuća“ jer je dozvolila da zvanično organizuje prijem najozloglašenijem i najvećem turskom kriminalcu Sedatu Pekeru, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali nakon što su Pekera prethodne sedmice na zvaničnom sastanku u Vladi Crne Gore primili potpredsjednik Vlade zadužen za regionalni razvoj Rafet Husović i ministar saobraćaja Osman Nurković.

„U pitanju je skandal najveće razmjere, jer u zvaničnu posjetu crnogorskim institucijama dolazi ozloglašeni vođa kriminalne organizacije u Turskoj, koji se u toj zemlji tereti za niz krivičnih djela. Sedat Peker je čovjek koji je blisko vezan sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovao je u nizu kriminalnih radnji, pa čak i redovno prijetio turskim opozicionarima i intelektualcima da će „proliti njihovu krv“ zbog kritika upućenih na račun politike Erdogana. Ovo je dokaz i da Agencija za nacionalnu bezbjednost vjerovatno nema pojma ni ko je došao u zvaničnu posjetu Vladi i Crnoj Gori i ako je to čak lako provjeriti na internetu“, pojašnjavaju u Građanskom pokretu URA.

Oni kažu da je Vlada Crne Gore ovim potezom direktno legitimisala svoj rad kao „kriminalan i mafijaški“ jer su im partnetri sa kojima sastanče ozloglašeni kriminalci.

„Pitanje je i da li će ovakvi ljudi finansirati sljedeću kampanju DPS-a i saradnika za izbore. Dok obespravljeni radnici i građani od kordona policije ne smiju da se približe vratima svoje Vlade, i uz Tantalove muke zakazuju sastanke sa nadležnim, uz neviđene mjere kontrole, ozloglašena banda kriminalaca komotno defiluje Vladom Crne Gore i kako se vidi na videu prilikom posjete bez naročitih mjera kontrole ulaze u zgradu Vlade“, dodaju iz ove stranke.

Zaključuju u reagovanju da ljekari i građani opravdano napuštaju Crnu Goru jer za njih nema novca u zemlji gdje ekonomija zavisi od kriminalaca.

Bonus video: