URA pokrenula pregovore na Cetinju: Gazivoda da održi riječ

Adžić je kazao da su jučerašnje aktivnosti DPS-a sramne, podsjetivši da su „Cetinjem ordinirali brojni kriminalci, plaćeni sprovodnici ZIKS-a i drugi nasilnici"
118 pregleda 45 komentar(a)
Filip Adžić, Foto: Građanski pokret URA
Filip Adžić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.11.2017. 18:16h

Uprkos kriminalnim aktivnostima DPS-a, kupovinama ličnih karata, ucjenama i fizičkim napadima na aktiviste Građanskog pokreta URA, URA je pobjednik ovih izbora i najjača opoziciona partija u Prijestonici, smatraju iz tog pokreta.

Međutim, ističu, ništa od toga neće imati značaja, "ukoliko kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS) nastavi da vrši vlast na Cetinju", ukazao je kandidat za gradonačelnika Prijestonice i funkcioner pokreta URA Filip Adžić.

„Ukoliko DPS, kao partija koja je dovela okorele kriminalce i nasilnike iz drugih gradova - da biju građane Cetinja, uprkos svemu sačuva golu vlast, to će biti najveće poniženje za sve građane Prijestonice i Crne Gore. URA je podnijela krivične prijave i odbila da potpiše zapisnike na biračkim mjestima, pa očekujemo da Tužilaštvo u najkraćem roku locira i naloži hapšenje lica odgovornih za brutalne kriminalne aktivnosti“, ukazao je Adžić.

Adžić je kazao da je URA, kao najjača opoziciona partija u Prijestonici, već pokrenula razgovore sa drugim opozicionim partijama.

On je podsjetio na riječi nosioca liste Socijaldemokrata (SD) dr Ivana Gazivode, koji je više puta javno kazao da „SD samo neće razgovarati sa Demokratskim frontom (DF)“, kao i na činjenicu da je Gazivoda tvorac, kako je kazao - čuvene kovanice „Nikad sa DPS-om!“.

„Gazivoda je, tokom cijele predizborne kampanje, oštro potencirao da nastupa kao opozicionar i obećavao da neće zloupotrijebiti opozicione glasove. Želimo da vjerujemo da, nakon svega, neće uniziti svoj višedecenijski opozicioni angažman, pa time trajno i bespovratno diskreditovati sebe i svoj kredibilitet“, rekao je Adžić.

Adžić je kazao da su jučerašnje aktivnosti DPS-a sramne, podsjetivši da su „Cetinjem ordinirali brojni kriminalci, plaćeni sprovodnici ZIKS-a i drugi nasilnici, koji su zastrašivali građane, napadali aktiviste pokreta URA i branili kriminalne aktivnosti DPS-a“.

„Međutim, uprkos svim pritiscima, Demokratska partija socijalista (DPS) je pala za čak 10 odsto i za čitava tri mandata, zbog čega neće moći sami da formiraju vlast. Sada su sve oči uprte u cetinjski odbor SD-a, dok među ostalim opozicionim strankama postoji visok stepen saglasnosti i razumijevanja“, zaključio je Adžić.

Bonus video: