URA: Popijte čašu vode, dok ne bude skuplja od viskija kojim ste slavili Deripasku

Pepić je kazao da se „samo od 2000. godine, hidrotehničke instalacije na teritoriji Glavnog grada uložilo preko 30 miliona eura, dok je prethodne godine, potrebna rekonstrukcija crpne stanice „Mareza 1“ rađena od kredita“
176 pregleda 2 komentar(a)
Eldin Pepić, Foto: URA
Eldin Pepić, Foto: URA
Ažurirano: 23.07.2017. 17:28h

Uprkos tome što se svaka kritika vlasti i izraženo neslaganje sa predstavnicima DPS-a tretira kao „izdaja države“ ili „politička piromanija“, a što su upravo kriminalne organizacije vladajuće partije te koje obesmišljavaju nezavisnost i suverenost Crne Gore, pozivamo gospodina Bećovića da, pred kamerama, popije čašu vode sa gradskog vodovoda, koji, kako on tvrdi, godinama uredno funkcioniše u mjestu Dušaj. Ali i da požuri sa time, jer će - zbog strašno „odgovornog i stručnog“ poslovanja podgoričkog vodovoda - čaša vode ubrzo biti skuplja od viskija, poput onog sa kojim je Đukanović nazdravljao svom tovarišu Deripaski, istakao je član podgoričkog odbora pokreta URA Eldin Pepić, kao odgovor na jučerašnju reakciju predstavnika DPS-a i podgoričkog Vodovoda, Esmin Bećović.

Pepić je kazao da se „samo od 2000. godine, hidrotehničke instalacije na teritoriji Glavnog grada uložilo preko 30 miliona eura, dok je prethodne godine, potrebna rekonstrukcija crpne stanice „Mareza 1“ rađena od kredita“.

„Umjesto da se, nakon svih tih ulaganja, gubici na mreži drastično smanjuju - oni kontinuirano rastu. O poslovanju podgoričkog Vodovoda najbolje svjedoči „Projekcija dugoročnog snadbijevanja vodom“, koju je 1997. godine radio tim profesora i stručnjaka sa Građevinskog fakulteta u Podgorici, a kojom je projektovano da bi se pametnim i racionalnim investiranjem, do 2021. godine, gubici na vodovodnoj mreži u Podgorici mogli svesti na svega 25%. Tadašnji gubici bili su na 35%, dok danas iznose čak 48.3%. Jednostavnije rečeno, zbog „profesionalnog“ poslovanja Vodovoda, svake godine prosipamo vodu u vrijednosti od oko 7.5 miliona eura“, ukazao je Pepić.

On je podsjetio da preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ godišnje troše „skoro šest miliona eura za plate svojih zaposlenih, dok je isto preduzeće tokom 2000. godine za plate trošilo svega 1,5 miliona eura“.

„To partijsko zapošljavanje neko mora i da plati, a naravno - sve cehove tuđe neodgovornosti plaćaju građani. Zbog toga se opet podiže cijena vode, koja će sada biti čak šest puta skuplja nego tokom 2000. godine, uz prateća obrazloženja koja nisu ni na nivou đaka osnovne škole“, ukazao je Pepić.

Pepić je kazao da su sva ranija saopštenja predstavnika Vodovoda oko povećanja cijene vode smiješna, jer „se ne može upoređivati cijena vode u Podgorici sa cijenama u drugim crnogorskim opštinama, prvenstveno zbog kvaliteta podgoričkog vodovodnog sistema, ogromnih ulaganja u hidrotehničke instalacije, te velikog broja vodoizvorišta, pumpnih stanica, bunara i rezervoara, sa kojima ne raspolažu mnoge crnogorske opštine“.

„Takođe, sa postojećim stepenom netransparentnosti rada Vodovoda, neodgovorno je i neozbiljno dozvoljavati bilo kakva povećanja cijene vode. A pored toga, voda nije jedini namet koji drastično raste, jer je lokalna uprava u proteklih godinu dana duplirala i lokalne komunalne takse, dok od januara uvode dva nova poreza, za sve građane Glavnog grada“, naveo je Pepić.

Bonus video: