URA: Promjena vlasnika Pink M je sjajna vijest za Crnu Goru

“Od 2002. godine kada je njihov signal nelegalno pušten preko repetitora sa krova zgrade RTCG-a otpočela je medijska kontaminacija. Kroz programe ove televizije kako tada, tako i sada pokušavali su se diskreditovati svi kritičari vlasti sa najmonstruoznijom propagandnom i najprizemnijom vrstom ‘novinarstva’, kažu iz pokreta URA
79 pregleda 11 komentar(a)
Pink M, Foto: Milorad Milošević
Pink M, Foto: Milorad Milošević
Ažurirano: 19.07.2018. 14:01h

Iz Građanskog pokreta URA pozdravili su danas promjenu vlasničke strukture Pink M televizije te ocijenili je kao “povratak na standardizaciju i profesionalizaciju medijske scene u Crnoj Gori”.

“Imajući širi kontekst negativnog uticaja ove televizije na ukupno crnogorsko društvo, možemo konstatovati da smo poprilično zadovoljni zbog ovakve vijesti. Zadovoljni iz razloga što je Pink u Crnoj Gori otkad je počeo nelegalno sa emitovanjem 2002. godine sinonim za dekadenciju, pad sistema vrijednosti, sijanje kiča i šunda, narušavanje međuljudskih odnosa i ubicu pristojnog javnog diskursa”, istakli su u URA.

Tvrde da je ta televizija u Crnoj Gori osnovana nelegalno uz logističku pomoć vrha vlasti i da im je krajnji cilj bio kontaminirati javnu scenu Crne Gore i crnogorsko društvo.

“Od 2002. godine kada je njihov signal nelegalno pušten preko repetitora sa krova zgrade RTCG-a otpočela je medijska kontaminacija. Kroz programe ove televizije kako tada, tako i sada pokušavali su se diskreditovati svi kritičari vlasti sa najmonstruoznijom propagandnom i najprizemnijom vrstom ‘novinarstva’, kažu iz pokreta URA.

Oni podsjećaju da je Pink M nebrojano puta dobijala opomene za nedolične programske sadržaje od Agencije za elektronske medije ali da ta institucija nikada nije smjela da zabrani ili suspenduje signal ove televizije u Crnoj Gori iako je za to imala potpuni pravni osnov.

“Sada nam je zaista drago što ta TV kuća ne posluje rentabilno i što će promijeniti svoga vlasnika. Drago nam je što su izgubili bitku sa onom drugom Crnom Gorom koja je sve ono što oni nijesu”, zaključili su u URA.

Bonus video: