URA Tivat: Sve više turista, a saobraćajnice iz prošlog vijeka

Iz tivatske URE apeluju na vlast u Tivtu da ozbiljno shvati sve probleme vezane za putnu infrastrukturu
2226 pregleda 1 komentar(a)
Gužve na putevima posljednjih dana, Foto: URA
Gužve na putevima posljednjih dana, Foto: URA

Potpuni kolaps u saobraćaju na relaciji Tivat - Budva vlada i ove godine, i ova dva grada su se skoro spojila neprekidnim kolonama automobila dugim skoro i do 20 kilometara, saopšteno je iz tivatske URE, u kojoj se pitaju - šta će biti u julu i avgustu kad krenu "nepregledne kolone od Debelog Brijega do Sukobina".

Oni napominju da se radi o "rak-rani crnogorskog turizma" jer se po statistici svake godine bilježi znatno veći broj turista, a saobraćajna infrastruktura je "ostala iz prošloga vijeka".

“Svake godine se očekuje sve veći broj učesnika u saobraćaju a po pitanju proširenja putne infrastrukture u primorskim opštinama ne radi se apsolutno ništa. Opština Tivat najavila je gradnju dva kružna toka koja će jos više usporiti saobraćaj jer se vidi da se izgradnjom kotorskog kružnog toka zbog samo jedne trake koja je u upotrebi gubi na protoku srazmjerno gustini saobraćaja”, pojašnjavaju iz ove stranke.

Navode da se “ako Tivćani budu gradili iste kružne tokove samo sa jednom trakom, može slobodno konstatovati da će se novac građana uzalud baciti na propale projekte koje neće služiti svrsi”.

“Bulevar bi značajno unaprijedio saobraćajne probleme u tivatskoj opštini, ili saobraćajnica sa tri trake, a zaobilaznica bi tranzitnim saobraćajem u potpunosti rasteretila ionako prenatrpanu Jadransku magistralu. Podsjećamo da se od epohalnih obećanja Demokratske partije socijalista o gradnji bulevara od Jaza do Tivta nije desilo ništa, već su se samo priče rasplinule u vazduh i to posebno ponavljane prije izbora. Građani Tivta su još jednom prevareni”, poručuju oni.

Iz tivatske URE apeluju na vlast u Tivtu da ozbiljno shvati sve probleme vezane za putnu infrastrukturu Tivta i reaguje najhitnije što može, kako bi se problem, kako su kazali, neadekvatnih saobraćajnica u tom primorskom gradu što prije riješio na zadovoljstvo svih.

Bonus video: