URA Upravi policije: Odgovorite kad ćete pustiti kombi na slobodu

Napominju da su i od direktora Uprave policije Veselina Veljovića prije više od deset dana tražili informacije i odgovore na pitanja o oduzimanju kombija
1972 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Građanski pokret URA još jednom je pitao Upravu policije, zašto je oduzet njihov kombi.

Iz Uprave policije poručili su da je kombi na kome se nalazila slika predsjednika države Mila Đukanovića i poruka “kraj posljednjeg diktatora” isključen iz saobraćaja zbog provjere i da na njemu u tom trenutku nije bilo obilježja koje bi ukazivalo na politički performans.

Reagovajući na jučerašnje saopštenje Uprave policije iz Građanskog pokreta URA ocjenjuju da su to saopštenje u prvi mah protumačili kao prvoaprilsku šalu.

“No uvidjeli smo da je ono ipak lišeno bilo kakve šale i improvizacije. M i dalje pitamo Upravu policije zašto je kombi oduzela u filmskoj akciji? Zašto tom prilikom vlasniku kombija nijesu pružene informacije zbog čega je vozilo oduzeto i koja mu se krivična djela, eventualno, stavljaju na teret. Zbog toga i dalje osnovano sumnjamo da su kombi i njegov vlasnik kolateralna šteta političkog obračuna DPS-a sa našim partijom i slobodnom riječju”, istuču iz Ure.

Napominju da su i od direktora Uprave policije Veselina Veljovića prije više od deset dana tražili informacije i odgovore na pitanja o oduzimanju kombija.

“O kakvom se udesu radi i ko je u njemu učestvovao, pa je kombi oduzet? Na osnovu čega je došlo do sumnji da je baš ovo vozilo učestvovalo? Koji tužilac je obaviješten i koje krivično djelo se stavlja na teret imajući u vidu da je vozilo oduzeto na vještačenje? Na osnovu čega ste vozaču kombija S.K. dana 13.03.2019. godine oduzeli vozačku dozvolu imajući u vidu da isti nije napravio bilo kakav saobraćajni prekršaj?”, pitaju ponovno iz ove stranke.

Zahtijevaju da se kombi u što skorijem roku vrati vlasniku vozila i da mu se tom prilikom dostavi izvještaj o izvršenom pregledu vozila.

Navode da vlasnik oduzeti kombi koristi kao osnovno sredstvo za obavljanje svojih poslovnih aktivnosti pa mu je činom privremnog oduzimanja vozila onemogućen rad i funkcionisanje čime mu se svakodnevno nanosi materijalna šteta i ugrožava njegova egzistencija, samo zato što je ustupio svoj kombi za slobodu izražavanja garantovanu Ustavom Crne Gore.

Bonus video: