URA: Vešovića častili stanom, a pjesnik Došljak četiri godine nema struju

"Ukoliko zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, od zarade koja na godišnjem nivou iznosi čitavih 17.580 eura i od dodatnih 7.200 eura koliko dobija od izdavanja sopstvenih nekretnina, nije u stanju da riješi svoje stambeno pitanje, već mu Glavni grad poklanja stan od 72 kvadratna metra, onda je nedostojan odgovorne funkcije koju obavlja", ukazao je Jevrić
86 pregleda 17 komentar(a)
Bojan Jevrić, Foto: Građanski pokret URA
Bojan Jevrić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 25.07.2017. 06:25h

Dok desetine hiljada građana bespomoćno čekaju posao na birou rada, sa slabim ili nikakvim primanjima, a dok se osiromašenim građanima Podgorice godišnje isplaćuje preko dva miliona eura za socijalu, Glavni grad donosi skandaloznu odluku da stanove, čiju izgradnju su finansirali ti isti građani, podijeli političkim funkcionerima vladajućih partija koji sa pozamašnim zaradama parazitiraju i u brojnim savjetima, upravnim odborima i komisijama, istakao je predstavnik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA Bojan Jevrić.

"Ukoliko zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, od zarade koja na godišnjem nivou iznosi čitavih 17.580 eura i od dodatnih 7.200 eura koliko dobija od izdavanja sopstvenih nekretnina, nije u stanju da riješi svoje stambeno pitanje, već mu Glavni grad poklanja stan od 72 kvadratna metra, onda je nedostojan odgovorne funkcije koju obavlja. Isto važi i za zamjenika gradonačelnika Borisa Mugošu, koji pored čestih odbora i savjeta zarađuje identičnu zaradu kao Vešović, kao i za sekretarku Nelu Savković-Vukčevič (11.522 eura godišnje), direktora Mladena Ilića (14.892 eura godišnje), savjetnika Marka Ćulafića (12.168 eura godišnje), direktoricu Tatjanu Popović (11.696 eura godišnje), zamjenika direktora Jovana Rabrenovića (12.868 eura godišnje) i druge“, ukazao je Jevrić.

On ističe da je riječ o nastavku "neodgovorne i sebične politike funkcionera DPS-a, koji su sve lokalne i državne resurse podijelili među sobom, poput hijena, a građane ostavili da jedva sastavljaju kraj sa krajem".

"Prosto je nevjerovatno da se gradski stanovi dijele ljudima koji su na svoje pozicije postavljeni po partijskom ključu, a koji funkcije obavljaju u sklopu političkog mandata. Osim toga, sama činjenica je da su navedene osobe slabo poznate široj javnosti, zbog toga što svojim djelovanjem nisu učinili ništa (dobro) zbog čega bi ih građani pamtili. Sa izuzetkom gospodina Vešovića, čija je epohalna "odbrana tekovina DPS-a" na Koniku, a nikako odbrana države, dostojna ozbiljne psihološke analize. Danas je svima jasno da je gospodin Vešović branio svoj poklon-stan i druge benefite, koje nikako nije zaslužio. I dok takvi dobijaju stanove, pjesnik kojeg zna gotovo svaki građanin ovog grada i uz čije pjesme su rasle i rastu mnoge generacije živi četiri godine bez struje i sa 65 eura mjesečne socijalne pomoći. I to je sasvim dovoljna slika o vlasti čije tekovine brani Vešović", zaključio je Jevrić.

Bonus video: