URA: Zajednički kandidat najozbiljniji protivnik DPS-u

"Bez prevazilaženja velikih sporenja između dva pola opozicione političke scene, gotovo je nemoguće govoriti o zajedničkim listama"
20 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 28.08.2017. 14:45h

Zajednički opozicioni kandidat na predsjedničkim izborima bio bi najozbiljniji protivnik Demokratskoj partiji socijalista (DPS), ocijenili su iz Građanskog pokreta URA i poručili da je o zajedničkim listama gotovo nemoguće govoriti bez prevazilaženja velikih sporenja između dva pola opozicione političke scene.

Demokratski front (DF) pozvao je danas opozicione stranke, akademsku javnost i nevladin sektor na, kako su saopštili, hitan dogovor oko oblika, načina i dinamike stvaranja uslova za slobodne i fer izbore u Crnoj Gori.

Iz URE su podsjetili da su ranije istakli da bi zajednički, opozicioni kandidat na predsjedničkim izborima bio najozbiljniji protivnik, kako su rekli, korumpiranom DPS-u, kao i da bi se do tog rješenja moralo doći zajedničkim konsenzusom svih relevantnih opozicionih partija.

"Međutim, bez prevazilaženja velikih sporenja između dva pola opozicione političke scene, gotovo je nemoguće govoriti o zajedničkim listama. URA je uvijek djelovala sa pozicija uvažavanja dijaloga i pronalaženja konstruktivnog rješenja, pa će ostati dosljedna opozicionom dogovoru, na platformi koja može dovesti do demokratskih promjena u Crnoj Gori“, rekli su iz URE agecniji Mina.

Oni su naglasili da bi bilo dobro da taj kandidat bude žena.

Sa druge strane iskustva sa prethodno održanih lokalnih izbora, na kojima je opozicija ubjedljivo savladala, kako navode iz URE, grogirani i poljuljani DPS, pokazuju da nastupanje u više kolona, na lokalnom nivou, može ostvariti veći učinak i raznovrsnijom ponudom, motivisati veći broj građana da podrže promjene.

"Zbog svega toga, vjerujemo da bi pojedinačan nastup na lokalnim izborima svakako bio bolji od zajedničke liste, koju je predložio DF“, zaključili su u pokretu URA.

Bonus video: