Ustavni odbor razmatrao više modela za formiranje Sudskog savjeta

Perić je, kad su u pitanju modeli koje su predložili članovi Ustavnog odbora, kazao da je “priča još na niovu predloga”
1 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Savo Prelević
Srđan Perić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2013. 20:05h

Članovi skupštinskog Ustavnog odbora razmatrali su danas modele za formiranje Sudskog savjeta, saopštio je poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić, navodeći da nijesu razgovarali o detaljima.

„Na sjednici Ustavnog odbora su razmatrani modeli sastava Sudskog savjeta. Ono što je bitno jeste da su se čuli različiti modeli, različite opcije o samom sastavu i načinu izbora članova sudskog savjeta“, kazao je Perić nakon sjednice.

On je dodao da je rasprava bila konstruktivna, ali da su na početku samog procesa.

„Na početku smo procesa i svako pitanje se moglo otvoriti i ipak smo bili više na nivou načela, nego da smo konkretno ulazili u sve detalje. Govorili smo, prije svega, o konstituentima Sudskog savjeta“, rekao je Perić.

On je, kad su u pitanju modeli koje su predložili članovi Ustavnog odbora, kazao da je “priča još na niovu predloga”.

“Strane su iznijele svoje viđenje, sada ne bih iznosio do kraja koji su modeli, jer su podložni promjenama i takođe biće izneseni na stranačkim organima svih ljudi koji su danas prisustvovali Odboru“, kazao je Perić.

Prema njegovim riječima, Odbor je razmatrao i pitanje predsjednika Sudskog savjeta.

„Samo je bilo usput riječi o tome, jer smo razgovarali o sastavu Sudskog savjeta. Nijesmo ulazili u detalje“, kazao je on i dodao da će „proces trajati i da za sada postoji dobra atmosfera“.

Perić je kazao da je naredna sjednica Ustavnog odbora zakazana za srijedu.

Bonus video: