Ustavni sud odlučio: Ponavlja se glasanje na biralištu u Tuzima

Za ovu odluku Ustavnog suda glasalo je četvoro od ukupno sedam sudija, a presudio je glas sudije Miodraga Iličkovića, saznaju "Vijesti"
2 komentar(a)
Ustavni sud, Foto: Boris Pejović
Ustavni sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2017. 14:41h

Ustavni sud prihvatio je ustavnu žalbu Demokratske Crne Gore u vezi nepravilnosti na biračkom mjestu u Mjesnoj zajednici Vranj, pa će izbori na tom biralištu u Tuzima biti ponovljeni.

Za ovu odluku Ustavnog suda glasalo je četvoro od ukupno sedam sudija, a presudio je glas sudije Miodraga Iličkovića, saznaju "Vijesti".

Demokrate su Državnoj izbornoj komisiji (DIK) ranije uputile prigovor u vezi sa nepravilnostima na biračkom mjestu broj 123A u Vranju.

U tom prigovoru je tada navedeno da je na biračkom mjestu broj 123A 19 birača glasalo putem pisma, a da u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma nema potpisa tih birača, niti je zaokružen broj ispred njihovog imena. Takođe su tada naveli da se u izbornom materijalu sa tog biračkog mjesta nalaze 23 nevažeća glasačka listića. Od toga su četiri nesporna, a 19 predstavljaju upravo glasačke listiće za glasanje putem pisma. DIK je taj prigovor odbio, a o njemu je na kraju odlučivao Ustavni sud.

Bonus video: