Usvojen budžet u Zeti: Za obrazovanje samo 10.000 eura

ećina odbornika opozicije je tokom rasprave o budžetu zamjerila što je za transfere institucijama kulture i sporta planirano 200.000 eura, a za obrazovanje samo 10.000 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2014. 20:58h

Odbornici vladajućeg DPS-a u Skupštini gradske opštine Golubovci (GO) usvojili su finansijski plan GO za 2015. godinu u iznosu od 2, 2 miliona eura.

Protiv su glasali odbornici DF-a i SNP-a.

Većina odbornika opozicije je tokom rasprave o budžetu zamjerila što je za transfere institucijama kulture i sporta planirano 200.000 eura, a za obrazovanje samo 10.000 eura.

Milicu Kaluđerović (SNP) je zanimalo kako je moguće da su transferi institucijama kulture i sporta u odnosu na prošlogodišnji plan uvećani za čak 170.000 eura. Kaluđerovićevu je interesovalo i za što je povećan broj zaposlenih u GO, kao i za što nije detaljnije pojašnjeno za šta je 350.000 eura u dijelu izdataka za saobraćajnu infrastrukturu.

Predrag Anđušić (DPS) je ocijenio da treba povećati sredstva za unapređenje obrazovanja, s obzirom na to da u Zeti postoje četiri škole i da su nekima, koje su davno sagrađene, potrebna sredstva za održavanje.

Predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić je odgovorio da je i ranije bilo potrebno zaposliti nove kadrove u GO, istakavši da će biti zapošljeno nekoliko ljudi i da su dobili saglasnost Glavnog grada za njihove plate.

Radonjić

Mihailo Asanović (DF) je kazao da se planiranih 1,5 miliona za puteve, teško može zvati ulaganjem u Zetu, već da je to samo „krpljenje od štete koja je napravljena za vrijeme vladavine Miomira Mugoše“.

„Naknade od koncesija su i dalje obavijene velom misterije... Jedino što znamo je da se šljunak neprestano izvlači iz Zete, a sve drugo je nepoznato“, kazao je Asanović.

Miodrag Brajović (DF) je kazao da nije zadovoljan planom, jer ne vidi nijednu značajnu kapitalnu investiciju, poput srednje škole, sportskog centra ili magistrale prema Matagužima. Radonjić je kazao da je budžetom Vlade za srednju stručnu školu planiran 1,5 miliona eura i da bi naredne godine trebalo da izaberu izvođača radova.

Srđan Raičević (SNP) smatra da je poražavajuće što GO ima samo 67.000 eura sopstvenih prihoda i da „stalno ispada da Zeti neko nešto daje“. Radonjić je kazao da ne može biti saglasan sa time da odbornici baziraju priču primitaka opštine na iznos od 67.000 eura određenih doprinosa i taksa, koji se slivaju u finansijski plan GO.

Ko će i kako dijeliti novac

Aleksandar Kojičić (DF) je pitao ko će i na koji način da dijeli značajnu sumu novca za sport, s obzirom na to da je predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić i predsjednik Saveza sportova i KK „Zeta 2011“.

On je ocijenio da je plan delegiran od Glavnog grada, ali da čelnike GO niko ne može spriječiti da odu na neki sajam poljoprivrede i animiraju investitore da ulažu u Zetu.

Radonjić je odgovorio da mu ne treba ni 1.000 eura za službena putovanja, jer nema potrebu da ide i dovodi bilo koga za ruku, istakavši da treba da stvorimo pretpostavke i atraktivnu infrastrukturu koja privlači investitore i uklonimo biznis barijere.

Galerija

Bonus video: