Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Očekujemo mirna i nenasilna okupljanja

Vijeće je konstatovalo da je očuvanje stabilnosti, građanskog mira i bezbjednosti svih građana i pravnog poretka zajednička odgovornost vlasti i opozicije
0 komentar(a)
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Vlada Crne Gore
Vijeće za nacionalnu bezbjednost, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2017. 19:51h

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade i predsjednik Vijeća Duško Marković, održalo je desetu sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna bezbjednosna situacija, u kontekstu političkih izjava i poziva koji bi mogli dovesti do ugrožavanja građanskog mira i stabilnosti.

Vijeće je konstatovalo da je očuvanje stabilnosti, građanskog mira i bezbjednosti svih građana i pravnog poretka zajednička odgovornost vlasti i opozicije.

"Vijeće očekuje da će najavljena okupljanja, iako nijesu prijavljena u skladu sa zakonom, biti mirna i nenasilna. Vijeće za nacionalnu bezbjednost u punoj mjeri podržava integritet Državnog tužilaštva u vršenju nadležnosti propisanih Ustavom i zakonom. Vijeće je konstatovalo spremnost i odlučnost nadležnih organa da odgovore na sve bezbjednosne izazove, i obezbijede stabilnost i mir za sve građane", navodi se u saopštenju.

Bonus video: