Vikiliks: PZP je razbila Medojevićeva želja za kontrolom

Mur opisuje kako je PzP izgubio status vodeće crnogorske opozicione partije nakon što je Medojević osvojio treće mjesto na predsjedničkim izborima 2008. godine
71 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2011. 08:55h

Nejasna strateška vizija Pokreta za promjene (PzP) i želja njenog lidera Nebojše Medojevića da sam donosi odluke dovele su do cijepanja partije i gubitka glasača, ocijenio je bivši američki ambasador Roderik Mur u depeši koju je poslao Vašingtonu neposredno pred parlamentarne izbore 2009. godine.

"U toku posljednjih godinu i po dana, partija je uspjela da otuđi potencijalne pristalice i vjerovatne članove sa nedostatkom jasne strateške vizije i visokocentralizovanim načinom odlučivanja", navodi se u depeši pod naslovom "PzP posrće u susret izbornom danu" koji je objavio Vikiliks.

Mur opisuje kako je PzP izgubio status vodeće crnogorske opozicione partije nakon što je Medojević osvojio treće mjesto na predsjedničkim izborima 2008. godine.

Ističe kako su poraz, nedostatak koherentne poruke partije i Medojevićev kontrolorski stil menadžmenta doprinijeli rascjepu u januaru, kada je nekoliko poslanika i nepoznat broj članova otišao i oformio Demokratski centar (DC), koji je na parlamentarnim izborima učestvovao u koaliciji sa Liberalnom partijom (LP).

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: