Vilson: Atlantski savjet će nastaviti da podržava CG na putu ka NATO

Pažin je upoznao Vilsona sa reformama u oblasti jačanja vladavine prava u Crnoj Gori, kao i rezultatima reforme pravosuđa i jačanjem zakonodavne i institucionalne infrastrukture za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije
74 pregleda 1 komentar(a)
Srđa Darmanović, Zoran Pažin, Dejmon Vilson, Foto: Ministarstvo pravde
Srđa Darmanović, Zoran Pažin, Dejmon Vilson, Foto: Ministarstvo pravde
Ažurirano: 08.07.2015. 19:09h

Atlantski savjet će nastaviti da podržava Crnu Gori da do kraja godine zasluži poziv za članstvo u NATO-u, poručio je izvršni potpredsjednik te organizacije, Dejmon Vilson.

On se danas u Vašingtonu sastao sa crnogorskim ministrom pravde, Zoranom Pažinom.

Vilson je pohvalio rezultate Crne Gore u oblasti reforme pravosuđa, itučući efikasno rješavanje zaostalih predmeta u sudovima.

“Atlantski savjet, kao istaknuti promoter politike proširenja Sjevernoatlantske alijanse, nastaviće snažno da podržava Crnu Goru u njenim naporima da do kraja godine zavrijedi pozivinicu za članstvo u NATO”, kazao je Vilson.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, saglasili konstatovali zadovoljstvo rezultatima u oblasti reforme sektora bezbjednosti i odbrane u Crnoj Gori kao i rastućim trendom podrške javnosti kad je riječ o članstvu Crne Gore u Alijansi.

Pažin je upoznao Vilsona sa reformama u oblasti jačanja vladavine prava u Crnoj Gori, kao i rezultatima reforme pravosuđa i jačanjem zakonodavne i institucionalne infrastrukture za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je istakao očekivanje da će kontinuirani napori dati kredibilne rezultate u kratkom periodu koji je pred državom.

Pažin boravi u studijskoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će imati sastanke sa predstavnicima Stejt Dipartmenta i pravosudnih institucija te države.

Bonus video: