Viting: Osnivanje Ministarstva javne uprave veliki napredak

Viting je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo saradnjom Velike Britanije i Crne Gore i istakao da će u fokusu njegovih zalaganja, tokom diplomatskog angažmana u Crnoj Gori biti, jačanje saradnje u oblasti sistemske reforme upravljanja ljudskim resursima, kao i unaprjeđenje eUprave kao servisa koji će građanima omogućiti da na brz i jednostavan način ostvare svoja prava
113 pregleda 0 komentar(a)
Jan Viting, Suzana Pribilović, Foto: Mju.gov.me
Jan Viting, Suzana Pribilović, Foto: Mju.gov.me
Ažurirano: 15.12.2016. 13:06h

Osnivanje Ministarstva javne uprave predstavlja veliki napredak na realizaciji predviđenih aktivnosti u procesu evropskih integracija, ocijenjeno je u razgovoru resorne ministarke Suzane Pribilović sa ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori, Janom Vitingom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sastanku je prisustvovala i direktorica Britanskog savjeta u Crnoj Gori, Vanja Madžgalj.

"Pribilović je zahvalila Velikoj Britaniji za podršku u nastojanjima da, kroz proces evropskih integracija, Crnu Goru učinimo dijelom političke, ekonomske, kulturne i bezbjednosne matrice Evrope“, kaže se u saopštenju.

Ona je istakla značaj podrške Velike Britanije na polju reformi sektora javne uprave, posebno imajući u vidu važne projekte koji su u fazi realizacije.

"A koji imaju za cilj izgradnju profesionalne i efikasne državne službe koja je sposobna da funkcioniše u međunarodnom okruženju, kao i unaprjeđenje nezavisnog profesionalnog modula za upravljanje ljudskim resursima u crnogorskoj državnoj upravi“, dodaje se u saopštenju.

Viting je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo saradnjom Velike Britanije i Crne Gore i istakao da će u fokusu njegovih zalaganja, tokom diplomatskog angažmana u Crnoj Gori biti, jačanje saradnje u oblasti sistemske reforme upravljanja ljudskim resursima, kao i unaprjeđenje eUprave kao servisa koji će građanima omogućiti da na brz i jednostavan način ostvare svoja prava.

Madžgalj je upoznala ministarku sa realizovanim aktivnostima, i najavila sistematizaciju programa profesionalnog usavršavanja državnih službenika, kao i intenziviranje aktivnosti na planu unaprjeđenja upravljanja ljudskim resursima, čija se realizacija očekuje početkom naredne godine.

Osnivanje Ministarstva ocijenjeno je kao veliki napredak na planu realizacije predviđenih aktivnosti u procesu evropskih integracija.

"Najavljena je podrška Ambasade i Britanskog savjeta u procesu uspostavljanja ministarstva, kao i na planu upravljanja ljudskim resursima u okviru cjelokupne javne uprave, kroz ekspertsku podršku Vlade Velike Britanije“, kaže se u saopštenju.

Takođe je, kako se navodi, najavljen nastavak podrške na planu reforme lokalne samouprve, u dijelu jačanja administrativnih kapaciteta.

"Obostrano je izraženo očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Velike Britanije nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, i da će dvije zemlje graditi dobre prijateljske i poslovne veze“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: