Vlada: Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji - Vijesti.me
Marković primio delegaciju Deutsche Telekoma

Vlada: Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji

„Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“ –rekao je Marković

Marković sa predstavnikom Njemačke kompanije
Marković sa predstavnikom Njemačke kompanije (Foto: Vlada CG)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Deutsche Telekoma koji posluje u pedeset država, među kojima je i Crna Gora, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Marković je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade koje su u protekle tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija posebno u oblasti turizma, energetike i u posljednje vrijeme poljoprivrede i porasta zaposlenosti i dodao da je cilj Crne Gore da i u narednom razdoblju zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "Marković je u razgovoru sa članom Menadžmenta odbora Deutsche Telekoma zaduženim za poslovanje kompanije u Evropi Srinijem Gopalanom i izvršnom direktoricom Crnogorskog telekoma Dzinom Tsibulskajom iskazao zadovoljstvo poslovanjem kompanije u Crnoj Gori  istakavši da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti ove kompanije koja je značajna sredstva uložila u crnogogorski sistem obrazovanja i u naš sport".

"Zaključeno je da najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma u Crnu Goru i stratešku saradnju ove kompanije i Vlade", kaže se u saopštenju.. 

„Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“  rekao je Marković. 

kako saopštavaju, "predstavnici njemačke kompanije saopštili su da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u našoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja", navodi se u saopštenju.

"Deutsche Telekom je predstavio predsjedniku Vlade planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja uključujući i tehnologiju 5G", zaključeno je u saopštenju.


Vidi sve komentare