Vlada opet odlaže izbor Jokovića?

Do problema u Vladi oko izbora šefa policije došlo je zbog protivljenja dijela uticajnih funkcionera DPS-a i Vlade, ali i stava diplomatskih predstavnika nekoliko NATO članica
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 09:31h

Vladina Komisija za kadrovska pitanja juče na stolu nije imala predlog za direktora Uprave policije, niti je u sinoć dostavljenim materijalima za dnevni red današnje sjednice Vlade bilo previđeno da ona raspravlja o izboru Vladana Jokovića na to mjesto, saznaju “Vijesti” u Vladi.

Iako je više sagovornika “Vijesti” iz Vlade i DPS-a kazalo da Vlada ni na današnjoj, drugoj sjednici od kada postoje uslovi da predlože šefa policije, neće raspravljati o tom pitanju, neki od njih su ukazali i da postoji mogućnost da se uoči same sjednice ta tačka uvrsti na dnevni red.

Do problema u Vladi oko izbora šefa policije došlo je zbog protivljenja dijela uticajnih funkcionera DPS-a i Vlade, ali i stava diplomatskih predstavnika nekoliko NATO članica, posebno SAD, da Joković nije dobrodošao na tu funkciju zbog prošlogodišnje afere navodnog praćenja diplomata.

Takva poruka je, kako su “Vijesti” već objavile, Vladi prenijeta neformalnim kanalima.

Joković, koji je do samo prije par sedmica slovio za sigurnog nasljednika Božidara Vuksanovića, početkom prošle godine je otišao sa mjesta šefa tajne policije upravo zbog afere navodnog praćenja diplomata za vrijeme premijerskog manadata Igora Lukšića, iako se vrijeme njegovog odlaska poklopilo sa aferom “listinzi”.

Upravo se za Lukšića spekuliše da se protivi izboru Jokovića, koji se smatra bliskim drugom potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Bonus video: