Vlada: Sa šeikom nismo pričali o zakupu Kraljičine plaže

Šeik je na konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Srđanom Darmanovićem, upitan da li bi kompanije iz UAE ulagale u aerodrom u Tivtu koji Vlada želi da da u dugoročni zakup, rekao da bi svaka saradnja trebalo da se zasniva na zajedničkom ekonomskom interesu
69 pregleda 1 komentar(a)
Abdulah bin Zajed, Duško Marković, Foto: Gov.me
Abdulah bin Zajed, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.07.2017. 05:49h

Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom.

Marković ipak, kako je "Vijestima" saopšteno iz Vlade, sa Al Nahjanom nije razgovarao o davanju u zakup lokaliteta Kraljičina plaža između Bara i Budve, a za koji je ranije bila zainteresovana “Royal grupa” koja je u vlasništvu kraljevske porodice iz Abu Dabija iz koje dolazi Al Nahjan.

Šeik je na konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Srđanom Darmanovićem, upitan da li bi kompanije iz UAE ulagale u aerodrom u Tivtu koji Vlada želi da da u dugoročni zakup, rekao da bi svaka saradnja trebalo da se zasniva na zajedničkom ekonomskom interesu.

Al Nahjani je kazao da se raduje ukidanju viza za ulazak u UAE.

"Najavljene aktivnosti u odnosu na vizni režim između dvije zemlje potencijalno će učiniti Fly Dubai više zainteresovanim za moguće investicije u budućnosti”, kazao je Al Nahjani novinarima.

Darmanović je kazao da Crna Gora i UAE njeguju prijateljske odnose, zasnovane na uzajamnom povjerenju, što sve zajedno doprinosi izuzetnom nivou razvoja sveukupne saradnje.

"UAE su jedan od najznačajnih stranih investitora u Crnoj Gori i jako cijenimo doprinos UAE razvoju i realizaciji vrijednih infrastrukturnih projekata koji doprinose afirmaciji Crne Gore kao sigurne i atraktivne destinacije za investiciona ulaganja“, rekao je on.

Darmanović, dodao je, misli na projekte kao što su Porto Montenegro, TQ Plaza, Novi duvanski kombinat, koji predstavljaju dobre primjere saradnje i otvaraju vrata za nove investicije UAE. On je ocijenio da nova aviolinija na relaciji Tivat - Dubai ohrabruje dalju saradnju u oblasti turizma i investicije.

"Zajednički smo konstatovali da je u prethodnom periodu posebno afirmisana saradnja u oblasti investicija, infrastrukture i poljoprivrede, ali da postoji prostor za unapređenje“, rekao je Darmanović.

Premijer Marković je takođe istakao važnost uspostavljanja aviolinije između Dubaija i Tivta, kao i nastavak saradnje po pitanju vizne liberalizacije. Iz Vlade je saopšteno da su Marković i Al Nahjan, istakli i značaj borbe protiv svih vrsta ekstremizma i radikalizma i jačanja saradnje nadležnih službi u toj oblasti.

Šeik se juče sastao i sa predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Bonus video: