Vlada se zadužuje još 16 miliona eura kod Erste banke

"Ugovorom se predviđa otplata kredita u periodu od tri godine, sa grejs /grace/ periodom od devet mjeseci“
10 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2013. 16:38h

Vlada je danas prihvatila Ugovor o zaključenja kreditnog aranžmana sa Erste bankom u visini do 16 miliona eura, a novac će, kako je saopšteno, biti iskorišćen za regulisanje obaveza prema kreditorima u toku septembra.

"Ugovorom se predviđa otplata kredita u periodu od tri godine, sa grejs /grace/ periodom od devet mjeseci“, kaže se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Vlade.

Navodi se da je, u okviru realizacije Zakonom o budžetu planiranog zaduženja za tekuću godinu, Vlada usvojila Informaciju o rezultatima pregovora sa Erste bankom i prihvatila tekst Ugovora o zaključenju kreditnog aranžmana, u cilju obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta.

"Ova sredstva biće iskorišćena za regulisanje obaveza prema domaćim i ino kreditorima u toku septembra“, dodaje se u saopštenju.

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Crne Gore i Kine o unaprjeđenju saradnje u izgradnji infrastrukture.

Iz Vlade podsjećaju da je Sporazum potpisan u cilju jačanja bilateralne saradnje u infrastrukturnom sektoru i izgradnji tješnjih ekonomskih odnosa između dvije zemlje u 21. vijeku, imajući u vidu da je izgradnja infrastrukture od ključnog značaja za ukupan ekonomski i društveni razvoj.

"Sporazumom se podstiču i podržavaju preduzeća da ostvaruju saradnju u izgradnji infrastrukture, uključujući projektovanje, konstruisanje, instalaciju, eksploataciju i proizvodnju, nabavku građevinskih materijala i proizvodnju opreme“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: