Vlast u Kolašinu visi o koncu

S obzirom na to da DPS ima 10, Grupa birača (GB) 3, a u parlamentarnoj većini nije više Nikola Medenica (SD), stranke koje su u vlasti imaju svega jednog odbornika više, u odnosu na opoziciju
114 pregleda 7 komentar(a)
Miljan Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Miljan Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.06.2016. 17:48h

Šef odborničkog kluba SNP-a u kolašinskoj Skupštini Miljan Bulatović saopštio je da više neće da podržava koaliciju na vlasti, kojoj zamjera da ništa nije uradila sem što je zakrpila nekoliko rupa.

Vladajući lokalni savez čine DF, SDP i SNP. Od 31 odbornika u lokalnom parlamentu DF, SNP i SDP sada će, bez Bulatovića, imati 14 odbornika. Predloge odluka izvršne vlasti do sada su podržavali odbornik Demokrata Vladimir Martinović i Demosa Neda Bogavac.

S obzirom na to da DPS ima 10, Grupa birača (GB) 3, a u parlamentarnoj većini nije više Nikola Medenica (SD), stranke koje su u vlasti imaju svega jednog odbornika više, u odnosu na opoziciju.

Bulatović ostaje u partiji, zadržaće odbornički mandat, ali će podnijeti ostavku na funkciju predsjednika odborničkog kluba.

Tu odluku donio je zbog neslaganja sa načinom na koji kolašinska vlast sprovodi sistematizaciju radnih mjesta u lokalnoj upravi, a naročito u Službi zaštite i spasavanja, u kojoj je i on zaposlen. O svemu je, tvrdi Bulatović, juče obavijestio i lidera SNP-a Srđana Milića. „Koliko sam razumio, on je uvažio moje razloge. Objasnio sam da ne mogu više da podržavam samovolju čelnika izvršne vlasti, prije svih, predsjednice Opštine Željke Vuksanović. Svjestan sam da je neophodno da se višak radnika otpusti, ali na zakonit način i uz korektne uslove”, kaže Bulatović.

On je nezadovoljan i ponašanjem predsjednika OO SNP-a i potpredsjednika Opštine Đura Miloševića, za koga tvrdi da skoro pola godine neće da zakaže sjednicu odbora. “Kao i mnogi članovi kolašinskog SNP-a osjećam se prevarenim, jer ništa nije nagovještavalo da bi na sličan način vladajuća koalicija mogla da se ponaša. Za dvije godine vlasti najveći investicioni domet im je krpljenje 20 rupa na gradskim ulicama“, kazao je on. Milošević juče nije želio da komentariše Bulatovićeve optužbe.

Bonus video: