Vojinović: Rekonstrukcija ulice Vojislavljevića biće pod posebnom pažnjom buduće lokalne uprave

“U cilju rješavanja problema saobraćajne infrastrukture ćemo organizovati široke konsultacije na relaciji Glavni grad - mjesne zajednice - struka"
152 pregleda 6 komentar(a)
Jadranka Vojinović, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Jadranka Vojinović, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 16.05.2018. 13:27h

“Rekonstrukcija ulice Vojislavljevića, kako bi se konačno riješio saobraćajni kolaps u tom dijelu grada, Cetinjskog puta uz TC "Delta City", kao i Bulevara Ivana Crnojevića biće pod posebnom pažnjom buduće lokalne uprave.”, poručila je Jadranka Vojinović, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene (SDP-DEMOS-Slobodni građani).

Vojinovićeva kaže da je Podgorica grad koji se usljed demografskih trendova konstantno širi, što postojeću infrastrukturu čini prebukiranom i neefikasnom. "Sa druge strane, fokus dosadašnje lokalne uprave nije bio u pravcu rješavanja ovih problema. Zato je potrebno rekonstruisati brojne saobraćajnice u gradskim naseljima, u cilju efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja."

“Takođe je nedopusitivo da vlasnici stambenih i poslovnih prostora koji su uredno izmirili svoje obaveze prema investitorima i kojima je u cijenu stanova obračunato uređenje pristupnih puteva, ne mogu prići svojim domovima jer Glavni grad nije izvršio obaveze uređenja pristupa objektima.”, istakla je ona.

Vojinovićeva smatra da je, u cilju veće bezbijednosti pješaka i bržeg protoka saobraćaja, pješačke prelaze na frekventnim putevima potrebno zamijeniti montažnim pasarelama, što se posebno odnosi na dionicu Cetinjskog puta, uz TC "Delta City". Potrebno je konsultovati struku kako bi se našlo adekvatno rješenje za izmještanje pješačkih prelaza kod kružnih tokova, jer postojeća situacija dovodi u pitanje smisao kružnog toka.

“U cilju rješavanja problema saobraćajne infrastrukture ćemo organizovati široke konsultacije na relaciji Glavni grad - mjesne zajednice - struka. Na ovaj način pružamo mogućnost građanima da posredstvom svojih mjesnih zajednica iznesu problematiku oko saobraćajne infrastrukture, i da zajedničkim snagama dođemo do rješenja.”, zaključila je ona.

Bonus video: