Vrh SDP-a jednoglasno za manjinsku vlast

Predsjedništvo je jednoglasno potvrdilo odluku da nestranačka ličnost bude gradanačelnik Podgorice
69 pregleda 233 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 20:07h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) jednoglasno je podržalo zahtjev predsjednika Ranka Krivokapića da nestranačka ličnost bude gradonačelnik Podgorice, kao i da se traži manjinska podrška za vlast koalicije "Evropsko lice Podgorice".

"Predsjedništvo je jednoglasno potvrdilo odluku da je koncept nestranačkog kandidata za gradanačelnika Podgorice najbolja ponuda za građane. Predsjedništvo je otvorilo mogućnost dobijanja podrške listi ELP za manjinsku upravu Glavnog grada. Ono je dalo podršku opštinskim odborima u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima da u koordiniranim aktivnostima završe pregovore o formiranju lokalnih vlasti", kazao je šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić nakon šestočasnovne sjednice Predsjedništva.

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović ranije je indirektno najavio da će tražiti formiranje manjinske vlasti u Podgorici, te da će se, nakon što prođe stranačke organe dviju partija, inicijativa naći i u lokalnom parlamentu.

Iako se u saopštenju SDP-a ne precizira od koga će tražiti manjinsku podršku, lider SDP-a je ranije kazao da mogućnost koalicije sa opozicijom nije otvorena jer je nijedan organ SDP-a nije razmotrio, te da nema konačnog odgovora opozicije.

Krivokapić je to kazao nakon što je prekinuo pregovore sa DPS-om zbog odbijanja da podrže nestranačku ličnost za gradonačelnika. Potpredsjednik Vujica Lazović podržan dijelom funkcionera ranije se zalagao za kompromis sa većim partnerom.

Bonus video: