"Vrijeme promjena dolazi, zato vlada histerija u zvaničnoj Podgorici"

"Ne pomaže im ni ološ propagandna koju su doveli iz regiona jer im je malo ove domaće koja izmišlja podmeće u tipičnom stilu ove vlasti"
109 pregleda 48 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 21:34h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić izjavio je u Pljevljima da vrijeme promjena u Crnoj Gori dolazi i da zato vlada velika histerija u zvaničnoj Podgorici.

"Ne pomaže im ni ološ propagandna koju su doveli iz regiona jer im je malo ove domaće koja svakoga dana izmišlja podmeće u tipičnom stilu ove vlasti", rekao je Lekić na završnoj promociji DF u Pljevljima.

Lekić je rekao da razumje strah i nervozu u redovima DPS-a jer dolazi vrijeme kada će se mnogi suočiti sa pravnom državom.

"Nastavićemo sa politikom koja je jasna i svakome poznata. Nastavićemo da se borimo pritiv korupcije i kriminala. Nema ni jednog međunarodnog zvaničnika koji ne dođe u Podgoricu koji ne upozorava i koji ne traži konkretne rezultate u toj borbi. Borićemo se protiv tog zla i bolesti koja je zahvatila cijelo crnogorsko društvo u njenom zvaničnom izdanju. Borićemo se za dekriminilizaciju crnogorsko društvo za vrijednosti koje svakodnevno ostvarujemo u DF, odnosno za jedistvo CG", rekao je Lekić.

On je kazao da DF Crna Gora nije isto što i DPS-u.

"Njima je Crna Gora, promjena partijske linije. Oni mogu da budu protiv Crne Gore pa da postanu najveći ljubitelji i obožavaoci Crne Gore. Nije tačno ni prvo ni drugo nego golo ostajanje na vlasti to je politika kratkog daha koja je i dovela do ove situacije. Mi želimo konačno međunarodno uglednu Crnu Goru, a ne da stičemo ugled time što će narodnim novcem biti isfinansirani razni lobisti mešetari. Mi želimo da to bude ugledna Crna Gora na bazi njenih vrijednosti", rekao je Lekić.

Lekić je kazao da će DF nastaviti svoju misiju.

" Ako se neke partije kolebaju mi se time nećemo baviti ostavićemo da razriješe dileme. A ako odluče da pripadaju DF dobro su došli ako odluče drugačijne mogu kako hoće", naveo je Lekić.

Lider Fronta kazao je da su danas dolazeći u Pljevlja sa mosta na Tari uputili poruku jedinstva u Crnoj Gori, razvijajući zastave koje izražavaju tradiciju ovog prostora.

Komentarišući odustajanje kandidata DPS-a Slavoljuba Stijepovića od učestvovanja u debati na TV Vijesti zakazanoj za 23. maj Lekić je rekao da je to zbog toga jer "gdje god se Stijepović pojavljuje pada rejting stranke koju predstavlja".

Lekić je predložio da umjesto Stijepovića, ukoliko ne smije na debatu dođe njegov šef Milo Đukanović.

Nosilac liste DF i kandidat za gradonačelnika Pljevalja Milan Lekić kazao je da je DPS osim brojnih direktora, načelnika policije uvezli i kandidata za predsjednika Opštine

"Biće vanrednih izbora šefu režima jer si na vlast došao pljačkom jer kradeš izbore, jer si zatočio Crnu Goru jer je dijeliš i uzimaš joj obraz. Biće vanrednih izbora jer hoćemo demokratsku Skuštinu Crne Gore koja se pita, koja bira profesionalnog tužioca koji će da preispita svaku prizvatizaciju, svaku imovinu da vrati oteto i lopove u zatvor strpa. Hoćemo prijevremene izbore da bi imali profesionalnu doslednu vladu“, rekao je Radulović.

On je rekao da je DF danas najači i da ono što je najvažnije raste svakog mjeseca dva do tri odsto.

Lider Nove Andrija Mandić kazao da se "mi ne možemo nazvati slobodnim ni dostojanstvenim ljudima dok ne smijenimo ovu vlast koja je krala našu budućnost i opljačkala Crnu Goru".

Nosilac liste DF i kandidat za gradonačelnika Pljevalja Milan Lekić kazao je da je DPS osim brojnih direktora, načelnika policije uvezli i kandidata za predsjednika Opštine.

"On sve više liči na pjevača vladajuće partije i Vlade Crne Gore nego za kandidata za predsjednika Opštine", rekao je Lekić.

On je kazao da će nakon pobjede uraditi reviziju ugovora sa Rudnikom uglja sa TE Pljevlja, Gradirom Montenegro, Vektrom Jakić...

Galerija

Bonus video: