Vučelić: Dan oslobođenja Podgorice u znaku viška demagogije i manjka brige o građanima

"Imitirajući vlast na državnom nivou, gradska vlast nastavlja da zadužuje opštinu brinući o tome kako da zaposle veliki broj članova svojih stranaka, a ne kako da razvijaju privredu grada i da se bave realnim problemima građana"
2043 pregleda 4 komentar(a)
Maja Vučelić, Foto: Demos
Maja Vučelić, Foto: Demos

Dan oslobođenja Podgorice je ponovo dočekan u znaku demagogije i otuđene vlasti bez rješavanja realnih problema građana i otvaranja obećanih kapitalnih projekata, ocijenila je predsjednice Odbora Glavnog grada Demosa Maja Vučelić.

"Činjenica da je samo 30 odsto planiranih aktivnosti realizovano za ovu godinu govori da vlast u Glavom gradu ne brine o našim građanima. S obzirom da opštinska vlast do sada nije napravila nikakav pomak kada su u pitanju značajni kapitalni projekti, pitamo gradonačelnik Vukovića kada će biti izgrađen kolektor, čija je izgradnja pred svake izbore pompezno najavljivana? Treba li podsjetiti da nepostojanje kolektora znači ugrožavanje zdravlja svih nas", navela je Vučelić.

Dodaje da korupcionaški skandali "sve više imaju uporište i u vladavini DPS-a u Glavnom gradu".

"Nije slučajno da se bivši gradonačelnici Podgorice, koji su procesiurani, nalaze u samom vrhu kriminalno – korupcionških događanja u zemlji. Ostaje da se vidi da li će sadašnji gradonačelnik, inače vjeran kontinuitetu DPS-a, nastaviti ovu neslavnu tradiciju. Zbog neznanja i pohlepe, korumpirana vlast pravi pogrešne izbore. Imitirajući vlast na državnom nivou, gradska vlast nastavlja da zadužuje opštinu brinući o tome kako da zaposle veliki broj članova svojih stranaka, a ne kako da razvijaju privredu grada i da se bave realnim problemima građana".

Vučelić je saopštila i da aktuelna vlast ima najveću odgovornost za loš kvalitet života građana.

"U ovoj godini na to je najviše uticalo poskupljenje vode, nepostojanje kolektora, nerješavanje brojnih problema saobraćajne infrastrukture što dovodi do velikih gužvi. Naš grad ne smije da bude plijen bilo koje vlasti, ili pojedinaca bliskih vlasti. Demos se bori da pravila budu jednaka za sve. Borimo se za svakog pojedinca i porodicu, za njihov bolji materijalni položaj, jer je centar naše politike zadovoljan građanin. Izbrišimo podjele i postanimo ponovo ono što smo nekada bili - pošteni, solidarni, ponosni građani. Samo tako pobjedjujemo probleme. Građankama i građanima Podgorice čestitamo Dan oslobođenja", zaključila je Vučelić.

Bonus video: