Vučić: Neće Srbe na Kosovu i Metohiji napadati ni NATO ni Crna Gora

RTS navodi da je Vučić gostujući u Dnevniku RTS u Dubrovniku, rekao da je "za Srbiju najbolje da na izjavu crnogorskog ministra – "da bi vojska Crne Gore ratovala protiv Srba na Kosovu ako bi to NATO tražio – odgovori ćutanjem"
146 pregleda 42 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.06.2017. 21:34h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Radio televiziju Srbije (RTS) da Srbe na Kosovu i Metohiji neće napadati ni NATO ni Crna Gora, ističući da za to postoji više razloga.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je ranije danas da bi Crna Gora učestvovala u akciji NATO na Kosovu.

Vučić napominje i da Srbija ne želi da ulazi ni u kakve vojne saveze, pa ni u NATO.

RTS navodi da je Vučić gostujući u Dnevniku RTS u Dubrovniku, rekao da je "za Srbiju najbolje da na izjavu crnogorskog ministra – da bi vojska Crne Gore ratovala protiv Srba na Kosovu ako bi to NATO tražio – odgovori ćutanjem".

"Nekada je bolje prećutati i ne davati komentare na određene izjave, jer ako to učinite, onda izlazite iz okvira pristojnosti ukoliko biste bili iskreni i ukoliko biste reagovali na adekvatan način", naveo je Vučić.

Ističe da je najbolje reagovati ćutanjem i da to "dovoljno govori i srpskom narodu u Crnoj Gori, ali i srpskom narodu ma gdje on da živi".

"Neće Srbe na Kosovu i Metohiji napadati ni NATO ni Crna Gora i ne samo zato što imamo potpisane sporazume i ugovore, i korektne, veoma dobre odnose sa Kforom odnosno NATO, već zbog još nekih razloga, a oni neka dobro razmisle koji su to razlozi", rekao je Vučić u Dubrovniku, gdje je razgovarao sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i učestvovao na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, navodi RTS.

Bonus video: