Vučinić: Ambasadori da se okanu guranja Crne Gore u NATO

Sa skupa je poručeno da "Crna Gora ne želi u NATO", te da je bilo "zaludno bombardovanje jer se Crna Gora nikada neće odreći Kosova i Metohije"
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2016. 21:16h

U organizaciji Nova srpska demokratija (NOVA) večeras je na podgoričkom Trgu republike održan narodni skup pod nazivom "Ne zaboravljamo", povodom 17 godina od početka NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji.

Sa skupa je poručeno da "Crna Gora ne želi u NATO", te da je bilo "zaludno bombardovanje jer se Crna Gora nikada neće odreći Kosova i Metohije".

Skupu "Ne zaboravljamo" prema procjenama reportera "Vijesti" prisustvovalo je više stotina građana.

Tok skupa

22.00 - Skup je završen.

21.53 - Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić okupljenima je rekao da "mi branimi veliku stvar".

"Pozivamo na uzbunu, i oni koji nisu došli i njih pozivamo da budu sa nama na putu Svetog Petra Cetinjskog. Ako se ne odazovu mi smo dovoljno jaki da ovu borbu dovedemo do kraja", rekao je Mandić.

21.43 - "Zalud ste nas bombardovali nikad se nećemo odreći Kosova i Metohije. Ambasadorka SAD Uehara formalni premijer Crne Gore naredila je Đukanoviću i Markoviću da razbije proteste Fronta jer su se nosile majice sa likom Putina i ruske zastave", rekao je Milan Knežević

21.31 - "Poručimo ambasadama zemalja NATO-a da se okanu guranja u NATO, oni se odavno ovdje ponašaju kao okupatori", rekao je Janko Vučinić

21.26 - "Nije slučajno Slobodan Milošević izručen na Vidovdan. Nije slučajno Radovan Karadžić danas osuđen na 40 godina", rekao je Novica Stanić.

21.10 - Glumica Ivana Žigon izvodi recitaciju "Prkosne pesme"

21.05 - Žigon izvodi pjesmu "Dogodine na Kosovu".

20.44 - Puštaju se inserti iz filma "Boj na Kosovu".

20.40 - Okupljeni skandiraju "Rusija, Rusija"

20.37 - "Stradali su očuvali obraz Crne Gore. Treba da ih se sjeti vlast jer ovi izginuli nisu Vijetnamci već Crnogorci. Vlast protiv narodne volje priznala nezakonitu tvorevinu na Kosovu i Metohiji i time Srbiji nanijeli duboku ranu. Crnoj Gori namijenjena uloga krpe da briše krvave tragove NATO-a i albanskih terorista.", rekao je Joanikije.

20.34 - Episkop Joanikijie čita imena stradalih u Crnoj Gori za vrijeme bombardovanja.

20.20 - Episkop budimljansko nikšićki Joanikije održaće pomen žrtvama.

20.10 - Skup je počeo puštanjem sirene za vazdušnu opasnost. Pušten je film sa snimcima iz perioda bombardovanja.

Slaven Radunović, potpredsjednik NOVA najavio je da će skupu prisustvovati više političkih partije, nepolitičkih organizacija, ratni veterani i ostali protivnici ulaska Crne Gore u NATO.

Pristunima će se obratiti lideri NOVA, Demokratske narodne partije i Radničke partije - Andrija Mandić, Milan Knežević i Janko Vučinić. Poziv je upućen predsjednicima SNP-a Srđanu Miliću, Demosa Miodragu Lekiću i Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, ali njihovo učešće nije potvrđeno.

Među onima koji će nastupiti na skupu je i glumica Ivana Žigon, koja će izvesti recitaciju “Prkosne pesme”.

Biće emitovan i film koji će sve podsjetiti na period od prije 17 godina, kao i ispovrijesti građana Crne Gore i Srbije kako su se držali u tom periodu.

Pomen će održati episkop Joanikije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

Galerija

Bonus video: