Vučinić: Jedinstvo Radničke partije ni u jednom trenutku nije bilo dovedeno u pitanje

avković je istakla da je podržala izbor Maksima Vućinića i da je srećna što je on došao na čelo partije
4658 pregleda 4 komentar(a)
Vučinić danas na konferenciji, Foto: Svetlana Mandić, Svetlana Mandić, Svetlana Mandić
Vučinić danas na konferenciji, Foto: Svetlana Mandić, Svetlana Mandić, Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.12.2019. 19:11h

Jedinstvo Radničke partije (RP) ni u jednom trenutku nije bilo dovedeno u pitanje, a kako bude rasla partija „širiće“ se i rukovodstvo, kazao je na konferenciji za novinare novi lider RP-a, Maksim Vučinić, sin rano preminulog predsjednika te partije Janka Vučinića, odgovarajući na pitanje novinara da je u pomenutoj partiji došlo do raskola.

Kako je kazao, svaka antirežimska akcija biće podržana od strane Radničke partije, a protesti uvijek dolaze u obzir. Istakao je da će se zalagati za jedinstvo opozicije jer samo na taj način može doći do smjene „odnarođene“ vlasti.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Željka Savković biti potpredsjednica partije, Vučinić je kazao da je Savković član Predsjedništva, da je on za potpredsjednike predložio Aleksandra Roganovića i Radisava Jaukovića, kao i da će se sa „širenjem partije, širiti i rukovodstvo“.

„Očekuje nas buran period, izborna godina u kojoj ćemo imati veliku odgovornost i prema građanima i prema dosadašnjem angažmanu mog pokojnog oca i partije tako da u tom periodu će se širiti partija i kroz širenje partije će se dopunjavati rukovodstvo“, kazao je Vučinić.

Savković je istakla da je podržala izbor Maksima Vućinića i da je srećna što je on došao na čelo partije.

„Maksim Vučinić ima moju apsolutnu podršku i srećna sam što je na čelo jedne partije došao mlad čovjek koji će vjerujem svojim radom učinjeti sve da omladina u Crnoj Gori konačno se probudi i shvati da jedino sa svojim jasnim stavom stane iza svog roditelja koji treba da počne da se bori za svoja prava. Maksim će imati veliku podršku od mene i vjerujem da če učinjeti sve da se jednistvo u Radničkoj partiji održi na nivou koji je, sa ponosom mogu reći, njegov otac ostavio iza sebe“, poručila je Savković.

Željka Savković
Savković(Foto: Svetlana Mandić)

Vučinić je kazao da je odlučio da uz podršku iskrenih prijatelja i saboraca nastavi očev jer “ Radnička partija mora postajati jer je potrebna i Crnoj Gori i narodu Crne Gore”. “Sljedeći ideološko opredjeljenje partije i prepoznajući i djelećit ešku socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori rukovodstvo i članstvo Radničke partije će sve svoje resurse i raspoložive snage usmjeriti da kroz rušenje odnarođenog režima ostvari svoj osnovni politički cilj,- slobodnog i zadovoljnog radnika”, poručio je novi predsjednik Radničke partije.

Kazao je da će poseban akcenat staviti na nezaposlenost omladine i visokoškolaca i da će Radnička partija “biti utočište za sve obespravljene građane, podrška i zamajac svakoj naprednoj politici”.

Bonus video: