Vučinić: Podrška grčkom narodu u borbi protiv međunarodne bankarske mafije

"Radnicka partija i DF su već ranije javno iskazali svoj politički stav da prva demokratska i patriotska Vlada Crne Gore, nakon pada ovog korumpiranog i odnarođenog režima neće priznati nikakve dugove koje je režim pravio, a iza kojih stoje privatni intersi, dilovi ili korupcija"
91 pregleda 29 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2015. 07:32h

Radnička partija Crne Gore, sa ushićenjem i osjećajem ponosa prati patriotsku borbu grčkog naroda predvođenog Sirizom i premijrom Aleksisom Ciprasom, protiv međunarodne bankarske mafije koja skupa sa korumpiranim marionetskim Vladama pokušava da preuzme upravljanje suverenim državama i narodima, navodi se u saopštenju predsjednika Radničke partije Janka Vučinića.

Vučinić je naveo da je odluka Vlade i parlamenta Grčke da se građani na referendumu izjasne o novim ucjenama i robovlasničkim modelima rješavanja nagomlanog grčkog državnog duga, jedini je mogući odgovor u cilju spašavanja dostojanstva nacije i suverenosti drevne države Grčke u kojoj je dmeokratija i rođena.

"Prije samo pet godina dug Grčke je bio 48 milijardi eura, a onda su dvije prethodne Vlade donijele veleizdajničku odluku da dugove velikih privatnih banaka iz Grčke i velikih evropskih zemalja preuzme država i sav dug prebace na teret naroda. Zbog te odluke i niza tzv "paketa pomoći" od MMF i EU, danas je grčki državni dug 500 milijardi eura , a povejrioci traže od ove Vlade da grčki narod plati ovaj račun koji su napravili korumpirani bivši vlastodršci i međunarodna bankarska mafija", naveo je Vučinić.

Takozvani "prijatelji" Grčke, kako je dodao, sada traže da se smanje plate i penzije i da najsiromašniji slojevi populacije plaćaju "mafijaške dilove bankara i bivših vlastodržaca".

"Radnicka partija i DF su već ranije javno iskazali svoj politički stav da prva demokratska i patriotska Vlada Crne Gore, nakon pada ovog korumpiranog i odnarođenog režima neće priznati nikakve dugove koje je režim pravio, a iza kojih stoje privatni intersi, dilovi ili korupcija. Sve te dugove ćemo proglasiti nepoštenim i nećemo ih plaćati. Neka ih plate lopovi iz režima i njihovi tajkuni i bankari mafijaši od imovine koju su opljačkali. Ni grčka, ni italijanska, ni španska, a ni crnogorska sirotinja ne treba da plaća račune i dugove korumpiranih režima i sa njima povezanih međunardonih bankarskih mafijaških struktura".

Za Radničku partiju i DF, kako je zaključio Vučinić, je najvažniji interes naroda i države i pozivaju narod da im se priduži na protestima koji će "dovesti do pada Vlade i stvaranja uslova za mirnu demokratsku promjenu boelsnog korumpiranog sistema u Crnoj Gori".

Bonus video: