Vučinić prisustvovao polaganju vijenaca braniteljima poginulim u odbrani Dubrovnika

Vučinić i Franković razgovarali su i o izazovima koje savremeni turizam postavlja pred istorijska jezgra, najviše u vidu strateškog planiranja razvoja, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova
181 pregleda 5 komentar(a)
Boro Vučinić, Dubrovnik, Foto: MVP
Boro Vučinić, Dubrovnik, Foto: MVP
Ažurirano: 02.02.2018. 20:03h

Ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić boravio je u službenoj posjeti Dubrovniku gdje je, kako je saopšteno, sa gradonačelnikom Matom Frankovićem razgovarao o mogućnostima unaprjeđenja saradnje između Dubrovnika i crnogorskih gradova.

Vučinić i Franković razgovarali su i o izazovima koje savremeni turizam postavlja pred istorijska jezgra, najviše u vidu strateškog planiranja razvoja, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

„Razmatrani su modaliteti jačanja odnosa u oblastima kulture, nauke i obrazovanja, s naglaskom na saradnju između Sveučilišta u Dubrovniku i Univerziteta Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vučinić, koji boravi u Dubrovniku povodom Fešte svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, izrazio očekivanje da će se Crna Gora uskoro pridružiti Hrvatskoj u evropskoj zajednici naroda, i naglasio značaj podrške koju u procesu sticanja članstva u Evropskoj uniji pruža Hrvatska.

Vučinić je prisustvovao i polaganju vijenaca kod Spomen obilježja na groblju Boninovo, gdje je odata počast braniteljima poginulim u odbrani Dubrovnika.

Kako se navodi, Vučinić je prisustvovao i svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Bonus video: