Vučinović: Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava

Kako saopštavaju, "tokom susreta, razgovarano je i o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i aktuelnim protestima u organizaciji SPC u Crnoj Gori. Ministarka Vučinović je istakla da sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama"
2384 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

„Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama“, izjavila je ministarka Marija Vučinović tokom susreta sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz Vlade Crne Goe.

"Ministarka bez portfelja Marija Vučinović primila je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke. One su razgovarale o aktuelnim društveno političkim temama u zemlji, o ostvarenim rezultatima kao i ispunjavanju daljih obaveza Crne Gore na putu ka EU", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "tokom susreta, razgovarano je i o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i aktuelnim protestima u organizaciji SPC u Crnoj Gori. Ministarka Vučinović je istakla da sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama."

„Svakako da u demokratskoj državi Crnoj Gori, svaki građanin ili grupa građana imaju legitimno pravo da svoje nezadovoljstvo izraze protestom, ali na način da time ne ugrožavaju ili narušavaju prava i slobode drugih građana. Poruke koje se šalju sa protesta nijesu dobar put u rješavanju problema”, naglasila je Vučinović i dodala da sva pitanja treba rješavati dijalogom u okviru instutucija sistema, kaže se u saopštenju.

"Vučinović je ukazala i na značaj SAD-a koje svojom odgovornom i partnerskom politikom daju snažan doprinos i podršku Crnoj Gori kroz članstvo u NATO, ali i u procesu priključenja EU", saopšteno je iz Vlade.

Ističu da je Vučinović je upoznala ambasadorku Rajnke sa svim aktivnostima koje sprovodi Kabinet bez portfelja.

Ambasadorka "ministarka Vučinović i Vlada Crne Gore imati u SAD pouzdanog partnera za podršku i saradnju. U tom pravcu sagovornice su saglasne da će dvije zemlje i ubuduće raditi na dodatnom jačanju bilateralne saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: