Vučurović: Je li riječ "avetinja" zabranjena Poslovnikom? Katnić: Vi ste žena-čovjek

“Predsjednik DPS-a nije nimalo slučajno na čelo te organizacije postavio jednu osobu koja nije previše inteligentna", kazao je poslanik DF-a
20196 pregleda 15 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot (YouTube)
Vučurović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.06.2019. 17:23h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović je danas u Skupštini Crne Gore kazao da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formirano samo zbog progona DF-a, srpske crkve i naroda.

“Predsjednik DPS-a nije nimalo slučajno na čelo te organizacije postavio jednu osobu koja nije previše inteligentna. Moram vam se obratiti (predsjedniku Skupštine), da li je riječ “avetinja” zabranjena Poslovnikom... Znači, zabranjena je. Predsjednik DPS-a je na čelo te organizacije postavio osobu koja je... primitivna i spremna na sve i svašta”, kazao je Vučurović.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je odgovorio da je “posebno uvredljivo kada bilo ko iz narodne pjesme koristi samo jedan dio”.

“Treba reći 'tužilac je avetinja'. I to bi lakše palo nego je li 'avetinja' zabranjeno da se govori u Skupštini. U Crnoj Gori se za dobru ženu kaže “čovjek-žena”, a ja za vas kažem da ste “žena-čovjek”, “kazao je Katnić.

Branka Bošnjak (DF) je kazala da DF-u Katnić nije bitan, jer znaju da je “on samo marioneta i da iza njega stoji porodica Đukaneze”.

“Zašto ne smijenite ovakvog SDT-a? Vaša porodica je časna... povucite taj potez i bićete heroj i svi će Vas cijeniti. Ovako ispada da je SDT iznad Vas, a ne da ste Vi njemu nadređeni”, poručila je Bošnjak VDT-u Ivici Stankoviću.

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović je kazao da će zbog nečijeg propusta, loše namjere, neznanja ili neprofesionalizma država tokom ove godine iz svog budžeta, u samo dva slučaja, isplatiti 330.000 eura.

“To su presuđene stvari na osnovu neosnovanog držanja u pritvoru. Kome? Porodici Safeta Kalića i porodici Darka Šarića. To je rezultat koji vi ne pominjete u vašem izvještaju”, rekao je Rudović.

On je pitao VDT-a Ivicu Stankovića da li je Tužilački savjet pokretao pitanje odgovornosti za slučajeve Šarić i Kalić, odnosno, za oslobađanje krivice za pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je ocijenio da je državno tužilaštvo odgovorno radilo svoj posao i da ih treba ohrabriti da nastave sa takvim tempom realizacije onoga što su zacrtali.

On je kazao da bi pred usvajanje novog Zakona o budžetu trebalo razmisliti da li su dovoljna sredstva za rad tužilačke organizacije, “ako su pred njima postavljeni tako krupni izazovi kao što pokazuje izvještaj”.

Bonus video: