Vučurović: Neka se Milanović drži tvorevine u kojoj se kandiduje za predsjednika

"Milanović, koji se računa u navodno umjerene političare, pokušava da ugrabi koji politički poen na antisrpstvu i antipravoslavlju"
6643 pregleda 8 komentar(a)
Vučurović, Foto: Demokratski front
Vučurović, Foto: Demokratski front

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović kazao je da nije iznenađenje "antisrpska poruka kandidata za predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića."

Milanović je sinoć u debati u Hrvatskoj kazao da je "na čelu pobune u Crnoj Gori četnički vojvoda Mandić"

"Antisrpska poruka kandidata za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i napad na Andriju Mandića i DF nije iznenađenje, kao sto nije čudno da Milanović pokušava da na ovaj način pomogne Milu Đukanoviću, koji je sluga velikohrvatske politike, u situaciji kada srpstvo u CG, Srbiji i Republici Srpskoj brani SPC i njene svetinje u Crnoj Gori. Ova izjava je, u stvari, dominantni stav hrvatske javnosti, i govori da je u suštini svake hrvatske politike mržnja prema srpskom narodu i pravoslavlju. Tako da i Milanović, koji se računa u navodno umjerene političare, pokušava da ugrabi koji politički poen na antisrpstvu i antipravoslavlju. To govori i o samoj Hrvatskoj, ali i o EU koja u svom sastavu ima državu u kojoj se najviše glasova osvaja na šovinizmu, što i nije čudno ako se zna da je ta država nastala na etničkom čišćenju srpskog naroda sa svojih vjekovnih ognjišta", rekao je Vučurović..

Dodao je da je takođe, poznato "da ta velikohrvatska politika ima snažan uticaj na crnogorski režim, koji i sam ima elemente ustaške ideologije u svom djelovanju, kroz veličanje Sekule Drljevića i njegovih sledbenika, slanje svojih predstavnika na obilježavanje zločinacke akcije Oluja, diskriminaciju srpskog naroda, pokušaj otimanja svetinja, itd."

"Sve su to metodi koje je u obračunu sa Srbima koristio Pavelićev i Tuđmanov zločinački režim. Podsjećamo da je nedavno i jedan hrvatski poslanik u parlamentu CG otvoreno veličao Alojzija Stepinca, zlikovca koji je bio najbliži saradnik Anta Pavelića, a da su poslanici DPS kukavički ćutali, da se ne bi zamjerili gazdama u Zagrebu, kao što ćute kada Crnoj Gori prijete iz Albanije i lažne države Kosovo. Sa druge strane, problematizuje se dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u CG, dok se našom zemljom nesmetano šetaju razni albanski, hrvatski i bošnjacki političari-esktremisti, koji mrze sve sto je srpsko i pravoslavno, a posebno oni iz lažne države Kosovo, koji su predvodili teroriste iz OVK u zločinima nad našim narodom. Srbija je vjekovni saveznik Crne Gore i predsjednik Srbije je u CG svoj na svome, kao sto je svaki Srbin svoj na svome i u Nikšiću, Beranama, i na Palama, Trebinju, Kragujevcu, Subotici...ali u CG nikako ne mogu biti dobrodošli Tači, Haradinaj, Čeku, Kurti ili zastupnici velikohrvatske ideologije. Dakle, neka se Milanović drži tvorevine u kojoj se kandiduje za predsjednika, a pravoslavni vjernici će sačuvati svetinje u CG i od Đukanovića i od njegovih gazdi", zaključio je Vučurović.

Bonus video: