Vučurović: Ubijanje naših građana, rušenje države, izvršeno uz snažnu podršku Đukanovića

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović rekao je agenciji MINA da je Crna Gora u NATO ušla na silu, suprotno većinskoj volji građana.
5098 pregleda 9 komentar(a)
Vučurović, Foto: Savo Prelević
Vučurović, Foto: Savo Prelević

Učlanjenje u NATO bio je klasični napad na istorijsku Crnu Goru, odricanje od njenih vjekovnih saveznika i povezivanje sa onima koji joj nikada nisu bili prijatelji, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Crna Gora danas obilježava dvije godine od kada je postala 29. članica NATO-a.

Poslanik DF-a, Jovan Vučurović rekao je agenciji MINA da je Crna Gora u NATO ušla na silu, suprotno većinskoj volji građana.

Kako je kazao, dvije trećine građana protivilo se učlanjenju i vlast nije smjela da raspiše referendum o učlanjenju u vojni savez koji je 1999. izvršio agresiju na Crnu Goru i Srbiju.

"Podsjećamo da je ta agresija, ubijanje naših građana, rušenje države, izvršeno uz snažnu podršku Mila Đukanovića i njegove vlasti, što je nezabilježen slučaj izdaje. Dakle, lokalna NATO agentura, predvođena Milom Đukanovićem, učlanjenjem je odradila posao za svoje šefove", kazao je Vučurović.

On je dodao da je danas Crna Gora NATO kolonija.

"A civilizacijski krug o kome priča predsjednik DPS-a značio je odricanje od predaka, rušenje tradicionalne Crne Gore, atak na crkvu, jezik, identitet, diskriminacija srpskog naroda. Dakle, učlanjenje u NATO je bio klasični napad na istorijsku Crnu Goru, odricanje od vjekovnih saveznika i njeno povezivanje sa onima koji nam nikada nijesu bili prijatelji", smatra Vučurović.

Zato, smatra on, nije čudno to što se danas politika Crne Gore diktira iz Tirane, Priština i Zagreba, "što su teroristi iz OVK najbliži partneri vrha režima".

"Možda su Đukanović i ekipa iz DPS mislili da će ulaskom u NATO biti u rangu lidera SAD, Velike Britanije ili Francuske, ali su vrlo brzo svedeni na svoju mjeru – da im društvo i nalogodavci budu šverceri i kriminalci iz takozvane države Kosovo koji se lažno predstavljaju kao državnici", naveo je Vučurović.

On je mišljenja da je pričati o bezbjednosti u Crnoj Gori je tragikomično.

"Jer u njoj divlja rat kriminalnih klanova bliskih režimu, a tužilaštvo i sudstvo su partijske ispostave DPS-a koje služe za obračun sa DF", kazao je Vučurović.

On je mišljenja da, je tragikomično pričati o investicijama, "jer velike države NATO-a uopšte nijesu zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru".

NATO je, dodao je, uzeo ono što ga je interesovalo, a to je Sinjajevina gdje ovaj vojni savez planira poligone, baze, a informacije gopvore da je u planu i vojni aerodrom.

"Dakle, ne zanosimo se, Crna Gora je voljom Mila Đukanovića obična NATO kolonija, a nakon promjene vlasti neophodno je Crnu Goru izvući iz blata i poniženja u koje nas je uvukao lider DPS", zaključio je Vučurović.

Bonus video: