Vujačić stupio na dužnost ambasadora u Njemačkoj

“Nakon svečane ceremonije, Vujačić je u razgovoru sa njemačkim predsjednikom ukazao na dobre političke i druge odnose dvije države i zahvalio Njemačkoj na značajnoj i kontinuiranoj podršci na evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore”, kaže se u saopštenju
196 pregleda 3 komentar(a)
Ranko Vujačić, Foto: Luka Zeković
Ranko Vujačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2016. 17:59h

Ambasador Ranko Vujačić predao je danas akreditivna pisma saveznom predsjedniku Njemačke Joakimu Gauku, čime je zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Vujačić će dužnost obavljati na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu.

“Nakon svečane ceremonije, Vujačić je u razgovoru sa njemačkim predsjednikom ukazao na dobre političke i druge odnose dvije države i zahvalio Njemačkoj na značajnoj i kontinuiranoj podršci na evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Vujačić je posebno ukazao na važnost odluke ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a da upute Crnoj Gori poziv za članstvo, kao i na uspješan nastavak pregovora sa Evropskom unijom (EU).

Gauk je, kako se navodi, istakao zadovoljstvo povodom stupanja na dužnost ambasadora Vujačića, konstatovao napredak Crne Gore na planu integracija u EU i NATO i najavio nastavak podrške zvaničnog Berlina.

“Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države izuzetno dobri i sadržajni i iskazali spremnost za njihovim dodatnim intenziviranjem, u svim oblastima od obostranog interesa”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: